ORDU (AA) - Ünye Futbol Kulübü, "Futbolda Hakem- Sporcu İletişimi ve Etkileşimi" konulu seminer düzenledi.

Ünye Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, hakemler ve alt yapı futbolcuları bir araya geldi.

Ünye Futbol Kulübü Basın Sözcüsü Muhammet Kışla, yaptığı açılış konuşmasında, son yıllarda sahalarda hakem ve futbolcular arasında yaşanan bir takım sorunlar olduğunu belirterek, "Olumsuz bir hakem algısı çocuklarımızın zihninde yer etmesin diye, sahada adaleti sağlayacak hakemlerimizle futbolcularımızın iletişim ve etkileşimlerini nasıl olması gerektiğini anlatmak istedik. Biz sporcularımıza önce spor ahlakını aşılamalıyız ki, yaşadığımız bu olumsuzlukları bir daha yaşamayalım." dedi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Ordu Şube Başkanı Turgut Kır ise futbolda, galip gelen tarafın mutlu olduğunu ancak mağlup olanın ise bir suçlu aradığına işaret etti.

Mağlubiyet alanların, "Niye mağlup oldum" diyerek suçlu aradığını anlatan Kır, "(Benim hatalarım yüzünden maçı kaybettik) diyen bir teknik adam, kulüp başkanı, antrenör çok az gördüm. Kaybeden hep 'biz çok iyiydik, penaltımız vardı, ofsayt değildi' der. 'Hakem hakkımızı yedi, puanımızı çaldı” denilir. Hakem arkadaşları tanıdıkça, beraber oldukça, bazı konularda görüş alışverişi olduktan sonra bu futbolda tek suçlu hakemlerin olmadığını görürsünüz." diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig'de yardımcı hakemlik yapan Üst Klasman Yardımcı Hakem Samet Çavuş ta hakemlerin sahada oynanan futbolcuların aynası olduğunu ifade etti.

Ulusal Hakem Volkan Şeker ile Bölgesel Hakem Altan Serkan Yılmaz da futbolcu adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Başkanı Mustafa Kılıç, Futbol İl Temsilcisi Hasan Vayni, Ünye 1957 Spor Teknik Sorumlusu İbrahim Yıldırım, kulüp başkanları, teknik sorumlular ve kulüp alt yapı oyuncuları katıldı.