İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk eden Galatasaray'ın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, Türk Telekom Arena'da ilk maçına çıktı.

Mustafa Denizli'nin istifası sonrası sarı-kırmızılı ekibin başında 3 maça çıkan Orhan Atik'ten görevi devralan Hollandalı çalıştırıcı, deplasmanda Eskişehirspor'a karşı oynanan ve 4-3 mağlup olunan müsabakada siftah yaparken, Galatasaray taraftarı önünde takımını ilk kez Çaykur Rizespor'a karşı idare etti.

Kulüpte altyapı sorumlusu olarak göreve getirilmesine karşın, kendisini A takımın başında bulan Riekerink'in performansı merakla bekleniyor.


- Kadroda 4 değişiklik


Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan Eskişehirspor müsabakasının kadrosunda 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Hollandalı çalıştırıcı, Eskişehirspor maçına ilk 11'de başlayan isimlerden Umut Bulut, Jose Rodriguez, Ryan Donk ve Martin Linnes'i yedeğe çekerken, yerlerine Jason Denayer, Aureline Chedjou, Koray Günter ve Olcan Adın'a şans verdi.

Eskişehirspor maçında, milli takım dönüşü sakatlığı nedeniyle oynatılmayan Jason Denayer ve yine milli takımdan yorgun döndüğü gerekçesiyle yedek başlatılmasına karşın süre verilmeyen Aurelien Chedjou, takıma dahil oldu. Ayrıca, sarı kart cezalısı olması nedeniyle Eskişehirspor müsabakasıda forma giyemeyen Olcan Adın, Çaykur Rizespor önünde formasına kavuştu.

Galatasaray maça, Muslera, Koray Günter, Semih Kaya, Denayer, Carole, Chedjou, Bilal Kısa, Emre Çolak, Olcan Adın, Yasin Öztekin ve Podolski 11'i ile çıktı.

- Önemli eksikler


Sarı-kırmızılı ekip, sakatlıklar nedeniyle Çaykur Rizespor önünde önemli oyuncularından yoksun mücadele etti.

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Sabri Sarıoğlu ve Sinan Gümüş maç kadrosuna giremedi.


- Geniş güvenlik önlemleri alındı


Süper Lig'in 26. haftasındaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin terör saldırısı ihtimaline karşı ertelenmesinin ardından, Türk Telekom Arena'da Çaykur Rizespor maçı öncesi de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Stada gelen taraftarlar ayrıntılı üst aramasına tabi tutulurken, araçlar da yapılan kontrollerin ardından içeri sokuldu.

Türk Telekom Arena'nın hemen önündeki yan yolun girişinde kontrol noktası oluşturuldu ve stat otopark kartı bulunmayan araçların burayı kullanmasına izin verilmedi. Ayrıca stat çevresinde ve içinde çok sayıda polis ile özel güvenlik elemanı görev yaptı.

Galatasaray taraftarı, metro hattının da çalışmaması nedeniyle stada gelmekte sıkıntı yaşarken, maça olan ilginin azlığı dikkati çekti.


- Çaykur Rizespor'da 3 eksik


Çaykur Rizespor, kadrosunda 3 oyuncudan yoksun olarak Galatasaray karşısına çıktı.

Yeşil-mavili ekipte, sakatlıkları bulunan Leonard Kweuke ve Eren Albayrak ile Deniz Kadah maç kadrosuna alınmadı. Konuk ekipte sakatlığı düzelen Cedrick Makiadi ise yedekler arasında kendisine yer buldu.

Bu arada, kulüple sözleşmesi feshedilen Emre Güral da eşiyle birlikte maçı tribünden izledi.

Öte yandan, polis teşkilatının kuruluşunun 171. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında her iki takım sahaya yanlarında polis kıyafetleri giymiş çocuklarla çıktı. Ayrıca maç öncesi hakem ve takım kaptanlarına polisler tarafından çiçek takdim edildi.