UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon istediği sonuçları alamayan Galatasaray, gruptan çıkma şansını zora soktu.
UEFA Şampiyonlar Ligi’ne büyük hedeflerle başlayan Galatasaray’da işler yolunda gitmiyor. UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’na 16 Ekim’de Anderlecht beraberliği ile başlayan sarı-kırmızılılar, sırasıyla deplasmanda Arsenal’a 4-1, kendi sahasında Borussia Dortmund’a 4-0 ve dün Signal Iduna Park’da Alman ekibine 4-1 kaybederek, 4 maçta 3 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı. Sarı-kırmızılılar, kalesinde toplam 13 gol görürken, rakip fileleri yalnızca 3 kez havalandırabildi.

GRUPTAN ÇIKMA ŞANSI DEVAM EDİYOR
Taraftarlarına büyük üzüntü yaşatan Galatasaray’ın, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkma şansı hala bulunuyor. 26 Kasım’da deplasmanda Anderlecht ile karşılaşacak olan Galatasaray, galip gelmesi durumunda Arsenal’in Dortmund’a yenilmesini bekleyecek. Kendi evinde Dortmund ile oynayacak olan Arsenal’in maçı kaybetmesi durumunda, son hafta TT Arena’da oynanacak olan Arsenal maçı, sarı-kırmızılı ekibin kader maçı olacak. İlk maçını 4-1 kaybeden Aslanlar’ın, bir üst tura çıkmak için Arsenal’i 3-0 veya 4 farklı skorla geçmesi gerekecek.

AVRUPA LİGİ YOLUNDA KİLİT NOKTA ANDERLECHT MAÇI
Galatasaray’da UEFA Avrupa Ligi’ne gitme ihtimali ise daha yüksek görülüyor. Sarı-kırmızılılarda, Arsenal’in puan kaybetmesini beklemeden, 26 Kasım’da oynanacak olan Anderlecht maçını kazanmak kilit nokta olarak gözüküyor. Son maçlarda Anderlecht ve Galatasaray’ın olası puan kayıplarında dahi, Galatasaray’ın 4 puanla Avrupa’da kalabilme olasılığı bulunuyor.
Gruptan çıkma şansı azalan sarı-kırmızılılarda, taraftarların istifasını istediği, sosyal medya üzerinden büyük eleştiriler alan teknik direktör Cesare Prandelli, 4-1 mağlup oldukları Dortmund maçı sonrasında, şu an için UEFA Avrupa Ligi’ni düşünmediklerini, Şampiyonlar Ligi maçlarına odaklandıklarını belirtmişti.
(İHA)