İSTANBUL (AA) - Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Igor Tudor, tek amaçlarının Galatasaray'ı Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa taşımak olduğunu söyledi.

Türk Telekom Arena'da düzenlenen törende sarı-kırmızılı takımla 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Hırvat teknik adam, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Igor Tudor, futbolda sistemlerin kendisi için çok önemli olmadığını dile getirerek, "Bence sistem çok çok önemli değil. Benim için önemli şeylerden birisi takım ruhu. Takımın gösterdiği ruh, saha içindeki mücadele ve fedakarlık çok önemli. Sistemler değişebiliyor. Benim takımdan beklentim savunmada da hücumda da beraber hareket etmek. O yüzden ben şu anda takım ruhuna odaklanıyorum. Bu tabii ki çok kolay bir şey değil. O yüzden biraz zamana ihtiyaç var." diye konuştu.

Süper Lig'de önlerinde 14 maç olduğunu anımsatan Tudor, "Hepimizin bildiği gibi Galatasaray'ın mücadele ettiği her kulvarda hedefi şampiyon olmaktır. Bizim tek amacımız var. O da Galatasaray'ı şampiyon yapabilmek." ifadelerini kullandı.

Hırvat teknik adam, Beşiktaş'ı şampiyonluğun favorisi olarak gördüğüne yönelik daha önce yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evet, öyle bir şey söylemiş olabilirim ama şu anda Galatasaray'ın teknik direktörüyüm. Buraya inandığım için geldim. Hedef tamamen şampiyonluk. Şu anda Beşiktaş ile aramızda 5 puan var. Önümüzde oynanacak 14 maç var. O yüzden her maçımızı alarak, hedefimize yürümek istiyoruz. Hedefim bunun için elimden geleni yapmak."


- "Baskı altında çalışmayı seviyorum"


Igor Tudor, Galatasaray gibi büyük bir takımda karşılaşacağı baskıyla ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Ben, 10 yaşından beri hep bu baskının içindeyim. Futbolun doğasında baskı var. Baskı altında çalışmayı seviyorum. Yaşım 38 ama ben daha yaşlı hissediyorum. Bakıldığı zaman tecrübe tabii çok önemli ama ben biraz abartıldığını düşünüyorum. Önemli olan ne bildiğiniz ve içinizde olan yeteneğiniz. 'En iyi hoca tecrübeli hoca' diyorsak, o zaman 80 yaşındaki hoca en iyi hocadır. O yüzden tecrübenin biraz abartıldığını düşünüyorum."

Hırvat teknik adam, Galatasaraylı taraftarların kendisine sempatiyle yaklaştığına yönelik soruyu, "Umarım giderken de aynı şekilde olur. İyi oynadığımız zaman taraftar mutlaka gelecektir. İyi oynamazsanız gelmeyecektir. Benim de tek amacım, takımı en iyi şekilde oynatıp, onları da statta yanımızda görmek." şeklinde yanıtladı.


- "Yaptıkları açıklamanın yanlış olduğunu düşünüyorum"


Igor Tudor, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut'un ayrılma şekliyle ilgili yaptığı açıklamayı yanlış bulduğunu dile getirdi.

Tudor, Kardemir Karabükspor'un başına geçtiğinde tek hedeflerinin ligde kalmak olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hedefimiz Kardemir Karabükspor'u ligde tutmaktı. Şu ana kadar 27 puan toplamış bir Karabükspor var. Kalan 14 maç var, büyük ihtimalle 3 galibiyet daha onların ligde kalmasına yeterli olacaktır. Büyük oranda konuştuklarımızı yaptık. Türkiye'de bana çalışma imkanı sağladığı için Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı'na minnettarım. Diğer taraftan iki gün önce yaptıkları açıklamanın tamamen yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar bakılırsa, ligde herhalde 10 takım hocasını göndermiş bulunuyor. Bir hoca görevinden ayrıldığı zaman 'futbol bu, bu tip şeyler olabiliyor' diyoruz. Ahlaki konulardan kimse bahsetmiyorum. Bakıldığı zaman bir kontrat var ortada. Şimdi bakıldığı zaman kimse 'bu futbol olabiliyor' demiyor."


- "Sneijder önemli bir oyuncu"


Hırvat teknik adam, Galatasaray'da forma giyen Wesley Sneijder ilgili bir soru üzerine, "Senijder önemli bir oyuncu. Mutlaka ilişkilerimiz gayet iyi olacaktır. Diğer oyuncular gibi bizim için önemli işler yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın birçok maçını seyrettiğini anlatan Tudor, "Şu anda karakterleri tanımaya odaklandık. Kısa bir dönem ama bir gözlemim var. Takımıma yapacağımız çok şey olduğunu ve zamanımızın da az kaldığını söyledim. Çok çalışarak bunu en iyi şekilde yapacağız." diye konuştu.

(Bitti)