İdmanın bitmesinin ardından Galatasaray ekibi akşam saatlerinde Zorlu Center’da bulunan Raffles Otel’e yerleşti. Galatasaray'ın bu hamlesinin Fenerbahçe'nin TFF ve MHK ile Zorlu Center'da yaptığı buluşmayla ilgili bir gönderme niteliği taşıdığı olarak düşünülüyor. Geçtiğimiz dönemde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Nihat Özdemir ve Zekeriya Alp'le yaptığı görüşmeye atıfta bulunduğu düşünülen Galatasaray'da konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Galatasaray'dan Derbi Öncesi Manalı Davranış

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak ezeli rekabetin sonucu merak edilirken Galatasaray'da derbi öncesi bir dizi taktik yapıldı. Fatih Terim'in oyuncularına yaptığı motivasyon ve taktik çalışmalarının yanı sıra teknik heyette de bu maç öncesinde önemli gelişmeler yaşandı.

Futbolcu maaşları, prim ve barbekü partisi gibi teşviklerin yanı sıra Fenerbahçe'ye de gönderme yapılması ihmal edilmedi. Galatasaray bu dev derbi öncesindeki son çalışmasını dün öğlen saatlerinden sonra Florya'daki Metin Oktay Tesisleri’nde yaptı. Sarı - Kırmızılı oyuncuların istekli ve neşeli tavırlarla antrenman yapışı dikkat çekti. İdman sonrasında sarı - kırmızılılar Zorlu Center’da bulunan Raffles Otel’e geçerek kampa girdi. Galatasaray, bugün BahisPot Saraçoğlu stadyumuna buradan hareket edecek.

Trafik problemi nedeniyle Cimbom'un kampa bu bölgede girdiği düşünülüyor. Stada buradan hareket edecek olan Galatasaray'da Fenerbahçe galibiyetinden başka bir şey düşünülmüyor. Geçtiğimiz sezon da aynı otelde kamp yapan Galatasaray'ın bu yıl burada kamp yapmasının başka bir sebebi daha bulunuyor. Alınan bilgiye göre geçtiğimiz dönemde Fenerbahçe aynı otelde farklı bir görüşmeye imza atmıştı.

Kamuoyuna yansıyan ve büyük bir kitle tarafından tepki alan olaylı Zorlu Center buluşmasında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Merkez Hakem Kurulu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ile görüşme yapmıştı. Görüşmeden sonra birçok kulüp başkanı ve Galatasaray durumu tepki ile karşılamıştı.

Ancak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, durumu yapmış olduğu bir basın toplantısıyla açıklamış, anlaşıldığı gibi bir durumun söz konusu dahi olmadığını söylemişti. Merkez Hakem Kurulundan ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığından ise yapılan görüşmeye dair hiçbir açıklaması olmamıştı.

Galatasaray Ve Diğer Kulüpler Tepki Göstermişti

Geçtiğimiz dönemden futbol izleyicilerince hatırlanan olayda  Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'in Zorlu'da bulunan Raffles otelde gizli bir görüşme gerçekleştirdikleri tespit edilmişti. Görüşmenin basında haber olması üzerine ise başta Galatasaray cephesi olmak üzere tüm kulüpler bu buluşmaya büyük tepki göstermişti. Ali Koç, bu spekülasyonun üzerine basın mensuplarıyla bir görüşme gerçekleştirmiş ve konuya açıklık getirmişti. 

Görüşmenin sadece Fenerbahçe'yi değil tüm Türk kulüplerini alakadar ettiğini açıklamıştı. Yapılan görüşmenin ayrıntı ve içeriklerine de değinen Ali Koç, görüşmede yanlış anlaşılmaya sebep olacak bir konu yok ifadelerini kullanmıştı. Fenerbahçe ve diğer kulüplerin maçlarında yapılan hakem hatalarını görüştüklerini dile getiren Ali Koç, programımız gereği Riva yerine Zorlu'da görüştük demişti.

Fenerbahçe Galatasaray Derbisi Tarihi

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki 391. randevu bugün tamamlanacak. Ezeli rekabet ülkemiz futbol dünyasında önemli bir gündem oluşturuyor. Fatih Terim'in ekibi Galatasaray mı, Ersun Yanal'ın ekibi Fenerbahçe mi maçın kazananı olacak. Tarihi derbi için stadyum sabah saatlerinden beri dolmaya başladı. 

Taraftarlar maça yoğun bir ilgi gösterirken, geçtiğimiz yıl Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un TFF Başkanı Ve Merkez Hakem Kurulu Başkanıyla görüşme yapmış olması Fenerbahçe camiasına gölge düşürmüştü. Ali Koç'un olay buluşma sonrası yapmış olduğu açıklama için bazı spor yazarları "art niyet yok" derken, bazı spor yazarları ise görüşme için "manidar" ifadelerini kullanmıştı.

Ali Koç Görüşme İçin Ne Demişti?

Fenerbahçe Galatasaray derbisi öncesi Galatasaray'ın kamp için Zorlu'yu tercih etmesi, Ali Koç'un Merkez Hakem Kurulu Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu başkanıyla Zorlu'daki gizli buluşmasını akıllara getirdi. Konuyla ilgili gelişmeler sonrasında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç basın toplantısı düzenleyerek basın ve futbol camiasının kafalarındaki soru işaretlerini kaldırmaya çalışmıştı. 

Ali Koç'un yaptığı açıklamada maçlardaki hakem kararlarını, yanlışları ve Var kararlarıyla ilgili kısa bir görüşme yaptık. Bu görüşmede Fenerbahçe yararına değil, tüm Türk futbol kulüpleri yararına konuşmalar oldu. Yalnızca Fenerbahçe için görüşülmedi, basit pozisyonlarda yapılan hakem hataları takımların oyunlarını zedeliyor. Görüşmenin aslı budur. Bunun altında bir şey aramanın manası yok tarzında konuşmuştu.

Ali Koç: "Bunda Garip Olan Ne Var"

Basına yaptığı açıklamada, yapmış olduğu görüşme haberinin doğru olduğunu açıklayan Ali Koç, bu görüşmede bir art niyet yok demişti. Ali Koç, süper ligdeki hakem ve Var kararları ile ilgili görüşme yaptık. Aslında Riva'da görüşecektik ancak Kongre çalışmalarımız ve vakit sıkıntısı sebebiyle Zorlu'yu tercih ettik. Yaptığımız görüşme sadece Fenerbahçe kulübünü değil tüm kulüpler yararınaydı.

Tüm kulüpleri ilgilendiriyordu. Hakemlerin neye göre belirlendiğini ve sistemin nasıl güçlendirileceğine yönelik görüştük. Bu görüşmede bu derece yadırganacak ya da altında bir şey aranacak bir durum yoktu ifadelerini kullanmıştı. Fenerbahçe Galatasaray maçından önce Galatasaray'ın Zorlu'yu kamp alanı olarak tercih etmesi ve stada buradan hareket etmesi Ali Koç'a bir gönderme niteliği mi taşıyor bilinmez ama Galatasaray cephesi trafik sıkıntısını yok etmek için Zorlu'yu tercih ettiklerini açıkladı.