Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, kariyerini riske etmediğini, ettiyse de Galatasaray için her şeye değeceğini söyledi.
Galatasaray İtalyan teknik direktör Prandelli ile yollarını ayırmasının ardından teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile sezon sonuna kadar anlaşmaya vardı. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan imza törenine 2. Başkan Abdurrahim Albayrak ve Başkan Yardımcısı Hamdi Yasaman katıldı. İmza töreninde Hamzaoğlu hatıra olarak imzaladığı kalemi aldı. Geçtiğimiz günlerde babasını kaybeden Hamzaoğlu, teklifi o gün aldığını söylerken göz yaşlarına hakim olamadı.

YASAMAN: “İNŞALLAH 4. YILDIZI ALACAĞIZ, ONA İNANIYORUZ”
Galatasaray 2. Başkanı Hamdi Yasaman, “Hayırlı bir iş için buradayız, Hamza hocamız ile imzayı attık. Kendisine çok güveniyoruz, şu ana kadar olan kariyeri çok iyi, sürekli çıkışta. Son yılların gözde teknik adamlarından biri. Burada da inşallah 4. yıldızı alacağız, ona inanıyoruz. Kupayı da alacağız, bundan eminim. Kendisi çok ciddi, önemli bir hoca. Albayrak, Hamza hocayı bize kazandırdı” dedi.

“HAMZA HOCAMIZDAN SEYİR ZEVKİ YÜKSEK BİR TAKIM BEKLİYORUZ”
Ligde şu anda lider olduklarını hatırlatan Yasaman, "Ama bu liderlik bizim çok iyi oynadığımızdan dolayı değil rakiplerimizin kötü olmasından dolayı. Hamza hocamızdan iyi oynayan, mücadele eden ve seyir zevki yüksek bir takım bekliyoruz. Bizim beklediğimiz rahat rahat galibiyetler almak. Hocanın da bunu başaracağını biliyoruz. İyi hocanın yanında çalışırsanız iyi şeyler görürsünüz ve kendi sisteminizi geliştirirsiniz” açıklamasında bulundu.

ALBAYRAK: “KENDİSİ, BİZİMLE HİÇBİR ŞEKİLDE PARA KONUŞMADI”
Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak ise her iki tarafın da istediği bir anlaşma olduğunu belirterek, “Hamza hoca çok zamandır aklımdaydı. Bütün yönetim kurulundaki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İçimizden tek bir olumsuz ses çıkmadı, herkesin üzerinde ortaklaştığı bir isimdi. Hayırlı uğurlu olsun, Hamza hocaya da teşekkür ederim. Kendisi, bizimle hiçbir şekilde para konuşmadı. Bizim için bu durum da çok önemliydi" diye konuştu.

HAMZAOĞLU: “FATİH HOCAM DA BENİM BU GÖREVİ YAPABİLECEĞİMİ SÖYLEDİ"
Galatasaray ile anlaşarak yuvasına geldiğini vurgulayan Hamza Hamzaoğlu, “Tekrardan buraya gelmekten dolayı gururluyum. Bize bu görevi layık gören başta başkanımız ve yönetim kurulumuza teşekkür ederim. Şimdi tek şey burada mahcup olmamak. Güzel şeyler söylemek isterim ama bunlar zaman alacak şeyler. Başarılı olabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kazanmak için sportmenlik çerçevesinde mücadele eden bir Galatasaray oluşturmak için çok çalışacağız. Üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz, hedeflerimize ulaşacağız. Milli Takım’da bir görevdeydim, Yıldırım Demirören ve Fatih hocama ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Hiçbir şekilde benim önümde durmadılar ve bu fırsatı değerlendirmem gerektiğini söylediler. Fatih hocam da benim bu görevi yapabileceğimi söyledi ve bana o güveni verdi" şeklinde konuştu.

“SADECE SNEİJDER DEĞİL TÜM YABANCI OYUNCULAR TÜRKİYE’YE NEDEN GELDİKLERİNİ BİLMEK ZORUNDALAR”
Basın mensuplarının daha önce yapmış olduğu Sneijder açıklaması ile ilgili sorusuna ise Hamzaoğlu, “Sneijder konusunda, o günkü şartlarda söylenen bir şeydi. Sneijder’in yaptığı bir röportaj sonunda böyle bir yorum yaptım, bu hiç gündeme gelmedi. Hollanda Takımı’ndaki durumdan bahsetmişti ve ben Milli Takım hocasıydım. Sneijder, Dünya Kupası’ndaydı ve o gün verdiği röportaj da anlamsızdı. Başka yerde olan futbolcu arkadaşlarını yermeye gerek yok. Sneijder benim için çok kıymetlidir. Ben, orada Sneijder özelinde bir şey söylemedim, genel bir ifade kullandım aslında. Biz zaten eksiklerimizi biliyoruz. Sadece Sneijder değil tüm yabancı oyuncular Türkiye’ye neden geldiklerini bilmek zorundalar ve kendilerinden bekleneni vermek zorundalar. O heyecanla biraz ileri gitmiş olabilir, bunu da kabul ediyorum. Sneijder ile de bugün konuşacağım, benden yana herhangi bir sorun yok, ondan yana da olacağını düşünmüyorum ve belki de o da o gün verdiği röportajdan dolayı pişmandır” diye cevap verdi.

“TEKLİF DİREKT OLARAK BANA YAPILDI”
Basın mensuplarının Fatih Terim ile ilgili sorusu üzerine tecrübeli teknik adam, “Teklif direkt olarak bana yapıldı. Fatih Terim ile konunun alakası yok. Terim’e çok güveniyorum. O da bana güveniyor. Galatasaray’ı mahcup etmeyeceğim” cevabını verdi.

“ÜZERİMDE BASKI HİSSETMİYORUM”
Hamzaoğlu, üzerinde baskı hissetmediğini dile getirerek, "Ekip arkadaşlarımla şu anda analizlerimizi yapıyoruz. Lider durumdayız. Ve benden önceki teknik direktör arkadaşıma da teşekkür ediyorum. Eksiklerimiz var biliyoruz ve çalışacak bu eksikleri kapatacağız” dedi.

“OYUNCULAR LİDER OLMALARINA RAĞMEN ÇOK DA MUTLU DEĞİLLER”
Takımın lider olmasına rağmen futbolcuların çok mutlu olmadıklarını belirten Hamzaoğlu, "Önceliğimiz oyuncularımızın burada mutlu zaman geçirmesini sağlamak. Şu anda bu eksikliğimiz var. Keyif almayı, beraberce yapmayı öğrenmeliyiz. Herkes tek başına bir şeyler yapmaya çalışıyor ve bizim amacımız birlikteliği oluşturmak. Oyuncularımız da bizimle çalışmaktan mutlu olacak, taraftarlarımıza da aynı coşkuyu yaşatmak istiyoruz" diye konuştu.

“TAFFAREL’İN BİZİMLE OLMASI BİZİ ÇOK MUTLU EDER”
Kaleci antrenörü Claudio Taffarel ile ilgili sorulan bir soruya ise Hamzaoğlu, "Ekibimiz tamamen aynı, değişen bir şey yok. Taffarel’e hayır demeyiz bizimle olması bizi çok mutlu eder. Hepimizin tek amacı var o da Galatasaray’a hizmet etmek Taffarel zaten kaleci ve kaleci antrenörü olacak. Kendisi rica etti ve yanındaki arkadaşı ile beraber uyumlu çalıştığını söyledi. Bu şekilde devam edecek. Metin hoca ile konuştuk ve Taffarel ile çalışmaktan mutlu olacağını söyledi. Metin hocamızı da altyapıda hoca yaptık ve o da bilgi becerilerini gençlere aktaracak. Yardımcılarımız Akhisar’daki ile aynı değişiklik yok” dedi.

"İSTİKRARI YAKALAMAK ÇOK ÖNEMLİ"
Hamzaoğlu, istikrarın bir takımda çok önemli bir kazanç olduğunu vurgulayarak, "İstikrarı yakalamak çok önemli. Biz bu istikrarı yakalayıncaya kadar tüm oyuncularımıza eşit şekilde bakacağız. Sahada başarılı olan, mücadele eden, centilmenlikten ödün vermeyen, ayakta kalan sağlam bir Galatasaray takımı oluşturacağız. Bunu başaracağız. Kupa maçlarında oynamayan arkadaşlarımızı da değerlendirmeyi düşünüyoruz. Onlar da bu takımda hak ettikleri için oynayacaklardır. Her iki alanda da başarılı olmaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"TRANSFERE İHTİYAÇ OLUP OLMADIĞINI TESPİT EDECEĞİZ"
Transferle ilgili de konuşan başarılı teknik adam, "Devre arasında transfer ihtiyacı olup olmadığını tespit edeceğiz. Bunlar için zamanımız var. Şu an mevcut kadroyla en iyisini yapmaya çalışacağız. İhtiyacımız olursa transfer dönemlerinde almayı da amaçlıyoruz. Ben genelde 4-2-3-1 düzenindeydim. Bu düzende oynamamın sebebi oyuncularımın durumuydu. Ama sistemler değişmez diye bir şey yok. Birçok maça belki çift forvetle çıkacağız. Aynı zamanda rakibi kovalayan savunma olacak o forvetler" değerlendirmesinde bulundu.
Kariyerini riske ettiğini düşünmediğini söyleyen Hamza Hamzaoğlu, "Galatasaray için riske ettiysem de her şeye değer" dedi.

"BİZ BURAYA KULÜBÜMÜZE HİZMET İÇİN GELDİK"
Hamzaoğlu, yönetimin kendisine uzun soluklu bir çalışma teklif ettiğini dile getirerek, "Abdurrahim Abi’ye, ‘Mayıs ayında gidiyorsunuz abi. Biz de Mayıs ayına kadar yapalım’ dedik sözleşmeyi. Ben kontratların antrenörleri sıkmamasından yanayım. Biz buraya kulübümüze hizmet için geldik. Edemediğimizi anladığımız gün zarar vermeden ayrılırız. Amacımız uzun yıllar hizmet etmek" diye konuştu.

"GALATASARAY’I HEP DÜŞÜNÜYORDUM"
Galatasaray’ın her zaman düşündüğü bir kulüp olduğunu açıklayan Hamzaoğlu, "Bugünlerde olacağı hiç aklımdan geçmiyordu. Ben hiçbir zaman ’şuraya gideceğim’ diye düşünmüyorum. Önüme açılan kapıdan girip ne yapmam gerekiyorsa onu yapıyorum. Babamı kaybettiğim günün akşamı Abdurrahim Abi aradı. Evde hepimiz zor durumdaydık. Kızım da ‘ne oldu’ diye yanıma geldi. Bizim acımızı dindirecek bu mutlu haberi verdi Abdurrahim Abi bize. Önce kızımla paylaştım. Bu tesislerde çok izledi beni babam. Biz Galatasaraylıyız. Biz hep beraber bir bütünüz. Aramızda ayrımcılık yapmaya gerek yok. Burada bulunan herkes Galatasaray’ın başarısı için bir şeyler koymaya çalışıyor. Tüm oyuncularımıza sahip çıkmalarını bekliyorum herkesin" ifadelerini kullandı.
(İHA)