ORDU (AA) - EYÜP ELEVÜLÜ - Galatasaraylı yüzücüler, Türkiye ve uluslararası arenada katılacakları şampiyonalardaki madalya hedefleri için hazırlıklarını Ordu'da sürdürüyor.

Ordu Olimpik Yüzme Havuzu'nda kamp yapan sarı-kırmızılı takımın antrenörü Memduha Alptoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcularının şampiyonalardan başarılı sonuçlarla ayrılacaklarına inandığını ifade etti. 

Şehir ve havuz bakımından Ordu'nun kendilerine güzel bir antrenman ortamı sağladığını belirten Alptoğan, kentte ikinci kamp dönemini geçirdiklerini bildirdi. 

12-16 Ağustos tarihlerinde yapılacak Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonası öncesi büyük yaş ve genç takım sporcularının yer aldığı 45 kişilik bir kafileyle Ordu'da bulunduklarını kaydeden Alptoğan, "Her şeyin toplu halde bulunması açıkçası bizi çok mutlu etti. Çünkü her şey yürüme mesafesinde. Bundan dolayı sporcularımız tamamen yüzmeye odaklandı. Kaldığınız yer, yemek, havuz, tesis güzel olduğu zaman ister istemez başarı da yüzde 100 geliyor. İnanıyorum ki ağustos ayında yapılacak şampiyonaları bütün sporcularımız en iyi dereceleriyle tamamlayacak" şeklinde konuştu.

A takımlarında bulunan 5 sporcunun, Dünya Şampiyonası öncesi milli takım kampına katıldığını, milli takımlara çok sayıda sporcu verdiklerini belirten Alptoğan, "Bu bizim için çok güzel bir duygu. Sporcularımız iyi hazırlandı, iyi çalıştı. Yaptığımız kamplar da onlar için çok verimli geçti. Amacımız finale kalabilmek" diye görüşlerini aktardı.  

 

- "Açık yaşta çok iddialıyız"

 

Galatasaray Yüzme Takımı antrenörlerinden Fatih Kurt ise çeşitli yüzme organizasyonları için iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini anlatarak, "Türkiye Şampiyonası'nda öncelikle bireysel olarak başarı sağlamak istiyoruz. Bu başarıdan sonra zaten takıma gerekli puanları kazandırarak Türkiye şampiyonluğunu hedefliyoruz. Özellikle açık yaşta çok iddialıyız. Yıldız ve genç kategorilerinde de iddialıyız. Bireysel başarının yanında aynı zamanda takıma puan kazandırarak iyi yerlerde olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek sporcularının da iddialı olduğunu kaydeden Kurt, bir iki sporcuyla olimpiyatlar için A barajını geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ana hedeflerinin 2016 Rio Olimpiyatları olduğunu aktaran Kurt, "Olimpiyatlar için B barajını geçen sporcularımız var ama B barajı ile yüzmede direkt davet alamıyorsunuz. Sporcuların A barajını geçmeleri gerekiyor. Bundan dolayı hedefimiz Dünya Şampiyonası'nda en azından bir ya da iki sporcunun A barajını geçmesi. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzu gösterecek. Daha ilerisi için daha umutlu çalışmamızı sağlayacak. Bu nedenle öncelikli hedef, sporcularımızın olimpiyat barajını geçmeleri" diye konuştu.