Geçtiğimiz iki sezonu Gaziantepspor’da geçiren tecrübeli oyuncu Erdem Şen Portekiz’in Maritimo takımı ile sözleşme imzaladı.
Geçtiğimiz iki sezonu Gaziantepspor’da geçiren tecrübeli oyuncu Erdem Şen Portekiz’in Maritimo takımı ile sözleşme imzaladı. Türkiye’den ve Avrupa’dan birçok takımın takip ettiği ve teklifte bulunduğu yetenekli oyuncu Erdem Şen Portekiz’i tercih etti. Gaziantepspor formasıyla çıktığı 56 maçta 6 gol atma başarısı gösteren yetenekli orta saha oyuncusu Erdem Şen kendisini ısrarla isteyen Portekiz’in Maritimo Kulübüyle masaya oturdu. Şartlarda anlaşan her iki taraf masadan 2 yıllık sözleşme imzalayarak kalktı.

ROSS COUNTY’NİN TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ
Geçtiğimiz günlerde İskoçya’nın Ross County kulübüyle bir görüşme gerçekleştiren Erdem Şen kulübün teklifini geri çevirerek rotayı Portekiz’e çevirdi. İspanya, Almanya ve Fransa’dan da teklifler alan başarılı oyuncu, Portekiz’in Maritimo Kulübü’nden gelen teklife sıcak baktı. Düşünmek için süre isteyen Erdem Şen kulübün ısrarcı olmasından etkilenerek Portekiz kulübüne ’evet’ dedi.

"BAŞARILI OLMAYA GELDİM"
Maritimo’dan teklif geldiğinde fazla düşünmediğini ve şartlarda anlaştıktan sonra imzaladığını ifade eden Şen, “Açıkçası söylemem gerekirse birçok kulüpten teklif aldım. Bu ilgi ve alakalarından dolayı benimle ilgilenen herkese teşekkür etmeden geçmeyeceğim. Maritimo’nun başarısı için ter dökeceğim. Burada benden beklentilerin farkındayım. Bu sezon Maritomo’yu üst sıralara taşımak için elimden geleni yapacağım” dedi.

"HEDEFİM MİLLİ TAKIM"
Maritimo gibi özel bir kulüpte oynayacak olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden yetenekli oyuncu, ilk olarak Maritimo’nun başarısı için ter dökeceğini söyledi. Tek hayalinin A Milli Takım forması giymek olduğunu belirten Erdem Şen, "Her futbolcunun hayalinde milli formayı giymek vardır. Ben de elimden geleni yapıp formayı giymek istiyorum. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağım” diye konuştu.
Öte yandan Erdem Şen’in geçen sezon kendisi gibi Gaziantepspor’da forma giyen ve yakın arkadaşı olan Prince Guano da Portekiz Kulübü Guimares ile anlaşmıştı.

ERDEM ŞEN KİMDİR?
Belçika’da işçi bir Türk ailesinin çocuğu olarak dünyaya gelen Erdem, burada yöresel amatör ekiplerde altyapı eğitimini aldıktan sonra 2008-09 sezonunda İsviçre’nin 3. Lig ekiplerinden Kreuzlingen’e transfer olarak ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. İki yıl burada forma giydikten sonra 2010-11 sezonu başında Belçika’nın 3. Lig ekiplerinden Charleroi-Marchienne’ye transfer oldu. Aynı sezonun ara transfer döneminde ise 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’a transfer olarak Türkiye’ye adım attı. Çaykur Rizespor’da forma şansı bulamayan Erdem bu kulüple olan sözleşmesini feshederek 31 Ocak 2012 tarihinde Giresunspor’a imza attı. Burada 7 kez forma giyen futbolcu 2012-13 sezonu başında ise Samsunspor’a bedelsiz olarak transfer oldu. Samsunspor’daki ilk resmi karşılaşmasına ise 25 Ağustos 2012 tarihindeki TKİ Tavşanlı Linyitspor karşılaşmasında çıktı. İlk golünü ise yine aynı takıma karşı tam bir yıl sonra oynanan karşılaşmada kaydetti. 31 Mayıs 2014 tarihinde Samsunspor ile sözleşmesi sonlanan futbolcu 55 1. Lig ve 1 Türkiye Kupası karşılaşmasına çıktığı kulüpten ayrılarak Gaziantepspor ile anlaştı. 2015-2016 sezonunda Gaziantepspor ile sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden Erdem Şen Portekiz’in Maritimo kulübü ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
(İHA)