14 ülkeden 38 oyuncunun katıldığı 'Trabzon Cup' adlı tenis turnuvası ile ilgili olarak bugün basın toplantısı yapıldı. Trabzon Tenis İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Baki, çok prestijli bir tenis turnuvasına ev sahipliği yaptıklarını dile getirerek, "Bilindiği gibi tenis futboldan sonra dünyada en çok seyircisi olan bir spor dalı. Son yıllarda İstanbul'da yapılan Dünya Kadınlar Şampiyonası, ülkemize tanıtım ve prestij bakımından sonsuz denebilecek kadar yarar sağlamıştır" dedi.

Trabzon'da bu tür organizasyonların geleneksel hale gelmesi gerektiğini de belirten Baki, ünlü bayan tenisçi Sharapova benzetmesinde bulunarak şöyle konuştu:

"Bu turnuvada seyredilecek olan sporcuların bir kaçını birkaç yıl sonra televizyonlardan dünya şampiyonalarında seyredebileceğimize inanıyorum. O nedenle diyorum ki 'Geleceğin Sharapova'ları Trabzon'da. Herkesi bu şölene davet ediyoruz"

Basın toplantısına eşlik eden eski Avrupa Tenis Hakemleri'nden Romain Martens ise, turnuvaya baş hakemlik yapmaktan büyük gurur duyduğunu ifade ederek, tüm sporculara başarı temennilerini iletti.

İnternatioanal Tenis Federation (ITF) ile Tenis Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen turnuvaya Türkiye, Rusya, İtalya, İsveç, Gürcistan, Hırvatistan, Avusturalya, Azarbaycan, Almanya, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, İngiltere ve Meksika olmak üzere 14 ülkeden toplam 38 oyuncu katıldı. 2 Haziran Cumartesi günü sona ermesi planlanan turnuvada 50'ye yakın müsabakanın oynanacağı öğrenildi