KASTAMONU (AA) - BİLAL KAHYAOĞLU - Boksa küçük yaşlarda kendini korumak amacıyla başlayan ve bugüne kadar 5 Türkiye şampiyonluğu elde eden Azad Demirhan'ın şimdiki hedefi, Antalya'da düzenlenecek Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkmak.

Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'daki Kadıdağı Kamp Merkezi'nde çalışmalarını tamamlayan ve yarın Antalya'da başlayacak şampiyonada 52 kiloda mücadele edecek 17 yaşındaki Azad Demirhan, bugüne kadar elde edemediği Avrupa şampiyonluğuna ulaşmak istiyor.

Azad, çeşitli yaş kategorilerinde katıldığı Türkiye şampiyonalarında 5 kez birincilik elde etti. Avrupa şampiyonalarında ise ikincilik ve üçüncülüğü bulunan Azad, 33 ülkeden sporcuların katılacağı Avrupa Şampiyonası'nda hayalini kurduğu altın madalyayı alacağına inanıyor.

Milli sporcu AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul yıllarında babasının kendisini korumayı öğrenmesi için boksa gönderdiğini belirterek, "Her ne kadar küçükken dayak yesem de boksu insanları dövmek için değil spor için yapıyorum. 10 senedir boks ile ilgileniyorum. 2013-2017 yıllarında 5 sefer Türkiye şampiyonu oldum. 2014'te Avrupa ikinciliği, 2015'te ise Avrupa üçüncülüğü kazandım." diye konuştu.

Çok çalıştığını ve iyi hazırlandığını vurgulayan Azad, "Avrupa'da şampiyonluğum yok. Antalya'daki şampiyonada birinci olacağım." ifadesini kullandı.

Azad, Van'da lise son sınıfta öğrenim gördüğünü, beden eğitimi öğretmeni olup boksla işini bir arada yürütmek istediğini kaydetti.