Beşiktaş, Süper Lig’in 8. haftasında yarın deplasmanda karşılaşacağı Gençlerbirliği ile 89. kez karşı karşıya gelecek.

Süper Lig’in 8. haftasında Beşiktaş, yarın 20.00’de Gençlerbirliği ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ligde geride kalan 7 haftada siyah-beyazlı ekip, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile lider Galatasaray’ın en yakın takipçisi olurken, başkent temsilcisi ise 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak, ligin son sırasında yer buldu.

Ligde 50 galibiyet

Beşiktaş, Süper Lig tarihinde kırmızı-siyahlılar 88 kez karşı karşıya geldi. Bu seride siyah-beyazlılar 50 kez galip gelirken, Gençlerbirliği ise 7 kez 3 puan aldı. 31 karşılaşmadan ise kazanan çıkmadı. Kırmızı-siyahlılar ile ligde oynadığı son 32 mücadeleden 30 galibiyet alan Beşiktaş, rakibi ile ligde oynadığı son iki maçtan da 3 puan aldı.

DEPLASMAN SIKINTISI

Süper Lig’de deplasmanda oynadığı son mücadeleden mağlubiyet ile ayrılan siyah-beyazlı ekip, son 13 deplasman maçında da 4 kez sahadan yenik ayrıldı. Beşiktaş, Gençlerbirliği deplasmanında oynadığı son 6 maçta ise 1 galibiyet elde etti.

EKSİKLER TAMAMLANDI

Ligin 6. haftasında deplasmanda oynanan Fenerbahçe derbisinde Beşiktaş’ta 3 oyuncu kırmızı kart görmüştü. 7. haftada Vodafone Park’ta oynanan Trabzonspor mücadelesinde kırmızı kart cezalısı olan Oğuzhan, Atiba ve Quaresma forma giymeyerek cezalarını tamamladı. Bu 3 futbolcunun da Gençlerbirliği deplasmanında 18 kişilik kadroda yer alması bekleniyor.

ŞENOL GÜNEŞ KULÜBEDE

Fenerbahçe derbisinde hakeme itirazından dolayı tribüne gönderilen ve 1 maç men cezası alan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor mücadelesinde cezasını tamamlayan bir diğer isim oldu. 7. haftada oynanan maçta tribünden takip eden Güneş, Ankara’da kulübede olacak.

(Bora Akyol/İHA)