GİRESUN (AA) - PTT 1. Lig'de 21 puanla 8'inci sırada yer alan Giresunspor'da kulüp başkanı Mustafa Bozbağ, "Yaptığımız hoca değişiklikleri, arkadaşların bu lige adapte olmaları ve her şeyin yerine oturmasıyla devreyi arzu ettiğimiz gibi 21 puanla tamamladık. Başlangıçta yaşadığımız sorunlara göre iyi bir puan" dedi.

Bozbağ, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, 2014 yılını değerlendirdi.

Giresunspor'un daha önceki sezonlarda da PTT 1. Lig'de mücadele ettiğini ve bu ligin zor olduğunu vurgulayan Bozbağ, ligde var olmayı gerektiren kriterler içerisinde rakiplerin konumu ve pozisyonu, takımın mali durumu gibi önemli etkenler olduğunu söyledi.

Yönetim kuruluyla geldikleri günden bu yana kulübü hak ettiği yere getirmek için gece gündüz çaba sarfettiklerini anlatan Bozbağ, "Çok şükür kulübü aldığımız noktadan çok farklı yerlerdeyiz. Giresunspor yönetimi çok ciddi atılımlar yapmıştır. 15 trilyonla alınan bir kulübün bugün geldiği noktada oyuncusuna, personeline, esnafına, vergi dairesine, sigortasına bir kuruş borcu yoktur. Aynı kararlılıkla da devam edecektir" diye konuştu.

Bozbağ, ilk günkü gibi heyecanlarının devam ettiğini ve 2014 yılına güzel hedeflerle başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Sezona çok iyi başladığımızı söyleyemem. Çok şanssız puanlar kaybettik, çok şanssızlıklar yaşadık. Önemli oyuncularımızı sakatlığa kurban ettik ama yaptığımız hoca değişiklikleri, arkadaşların bu lige adapte olmaları ve her şeyin yerine oturmasıyla devreyi arzu ettiğimiz gibi 21 puanla tamamladık. Başlangıçta yaşadığımız sorunlara göre iyi bir puan. Açıkçası ben biraz daha aşağılarda bir puan kabul ediyordum, 18 puan gibi. Teknik heyetin, futbolcularımızın, şehrin, mülki amirlerin gerçekten müthiş birleşmesiyle bugünlere geldik. Giresunspor üzerinde herkesin birleştiğini görmek, beni son derece mutlu ediyor."

Kapanacak denilen Giresunpor mağazasının iyi duruma geldiğini dile getiren Bozbağ, artık mağazayla ilgili "Şu ürün neden yok" diye sorulduğunu ve ciddi bir müşteri portföyünün oluştuğunu bildirdi.

- Transfer çalışmaları

Bozbağ, Transfer konusunda bütçeyi aşmadan, doğru paralarla doğru oyuncuyu ve teknik direktör Erkan Sözeri'nin kendilerine verdiği rapor doğrultusunda eksik olan bölgelere takviye yapacaklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Çok anormal durum olmadıktan sonra Giresunspor'un yabancı oyuncuları ile ilgili bir tasarrufu olmayacaktır. Çok renkli bir dönem olan transfer dönemine girdik. Her türlü şeyi duyabilirsiniz ama sadece onlara bağlı kalmadan Giresunspor'da hocanın vereceği rapor doğrultusunda mutlaka alınacak isimler olacak. Hiçbir zaman Giresunspor'un ahengini bozacak bir transfer yapılmayacak. Eksik bölgeyle ilgili transferler yapılacak."

Ligde daha çok alınacak yolun olduğunu vurgulayan Bozbağ, öncelikli hedeflerinin PTT 1. Lig'de kalıcı olmak için mücadele etmek olduğunun altını çizdi.

Bozbağ, tedavisi devam eden Azeri oyuncu Ayaz ile yollarının büyük ihtimalle ayrılacağını, kulübe yardım için mart ayında gece düzenleneceğini sözlerine ekledi.