GİRESUN (AA) - Spor Toto 1. Lig'in 12. haftasında 10 Kasım Cumartesi günü Kardemir Karabükspor'u konuk edecek Giresunspor'un teknik direktörü Hüseyin Kalpar, "En kolay denilen Kardemir Karabükspor karşılaşması, benim için en zor maçımız." dedi.

Kalpar, Giresunspor Tesisleri'ndeki antrenman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, deplasmanda oynadıkları Gençlerbirliği maçında aldıkları mağlubiyeti hak etmediklerini belirtti.

Bu müsabakada, son iki maçlarına göre çok daha iyi olduklarını dile getiren Kalpar, "Maçtan sonra soyunma odasına indiğimde, oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutladım. Pozisyon vermedik. Namağlup, lider ve güçlü bir takıma karşı oynadık. Ne olursa olsun, mağlubiyeti hak etmedik." diye konuştu.

Kalpar, bu hafta yapacakları Kardemir Karabükspor karşılaşmasının zor olacağına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Kamuoyu ve futbolcu, 'Biz nasıl olsa bu maçı kazanırız.' düşüncesinde olduğu müddetçe, o maçlar hep zor geçmiştir. Kazanmanın gereğini sahaya yansıtmazsan, kazanamazsın. Koşacaksın, mücadele edeceksin. Yani kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapacaksın. En kolay denilen Kardemir Karabükspor karşılaşması, benim için en zor maçımız. Bu maçı geçmemiz gerekir. Bunun için de herkese çok büyük görev düşüyor."

Sakat oyuncular hakkında bilgi veren Kalpar, "Adama Ba aramıza katıldı ve bugün de düz koşu yapacak. Abiola Dauda da düz koşu yapıyor. Ergin Keleş'in dizinden sakatlığı söz konusu. İbrahim Sangare'nin durumu daha belli değil. Aykut Demir, Çağlar Birinci ve Savaş Polat henüz takıma katılmadı." ifadelerini kullandı.

Hüseyin Kalpar, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise gidebildikleri yere kadar gitme arzusunda olduklarını kaydederek, "Bildiğiniz gibi kadro oluşturma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. İki kulvarda da başarılı olmak kolay değil. Çünkü çok eksiğimiz var." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Giresunspor, Kardemir Karabükspor maçının hazırlıklarını, yaptığı antrenmanla sürdürdü.