Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, gitti geldili bir oyun olduğunu ve ikinci devrede 3 puana yakın olan takımın kendilerini olduğunu söyledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Kafkas, sahaya iki takımın da ilk yarı aynı dizilişle çıktığını söyledi.
İlk yarı topu karşılama ve atılan uzun topları almada sıkıntı yaşadıklarını aktaran Kafkas, “Zaaf yaşadık. Çok gitti geldili bir oyun oldu. İlk devre onlarda atabilirdi. Bizim de iki pozisyonumuz vardı. İkinci yarı saha dizilişi ile değişiklik yaptık. İkinci yarı oyunun tüm hakimiyetini ele aldık. İkinci yarı 3 puana yakın takım olan bizdik. Ufak tefek sıkıntılarımız var, bunları aşmak için çok çalışıyoruz. İç sahada şampiyonluğa oynayan iki takımla oynadık. Bundan sonra fikstirümüz daha kolay, ama ligde her takım iyi. Bu lig gerçekten çok zor” dedi.

Morais: "Akhisar kalecisi 1 puan aldı"
Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais, sahada maçı kazanmak için her şeyi yaptıklarını belirterek, rakip takımın kalecisinin harika kurtarışlar yaptığını kaydetti. Morais, kadro dışı bırakın Samuel Eto’o için de, sahada olmayan futbolcusu için konuşmayacağını söyledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Morais, maçı kazanmak adına çaba gösteren varlık gösteren takımın Antalyaspor olduğunu kaydetti.
‘Maçı kazanabilirdik’ diyen Morais, “İlk yarıda rakip takım kalecisi harika kurtarışlar yaptı. Girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendirebilirdik, bugün gol atmayı hak etmiştik. Oyuncularıma sahadaki mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Daha önceki maçlardan çok daha iyi performans gösterdiler. Osmanlıspor maçındaki aynı savaşma ruhunu gördük. Çok iyi oyun sergilediler, yeterli değil tabii ki. Biraz daha çaba gösterirsek taşın altına elin altına koyabilirsek, bu sorunun üzerinden kalkmasını bileceğiz. Takım içinde herkes başarıyı istiyorsa, takımda herkesin artık bir araya gelmesi ve bu sorunu çözmesi gerekiyor” dedi.
Ligde 5 maçta 2 puan aldıklarını işaret eden Morais, “Ulaşmak istediğimiz noktayı yakalamak adına savaşma halen savaşma isteğimizi sürdürmeliyiz. Taraftar da bizi harika şekilde desteklediler” diye konuştu.

"Sahada olmayan oyuncum için konuşamam"
’Eto’o’nun yokluğu hissedildi mi?’ sorusuna Morais, “Bunun cevabını kesinlikle tam olarak belirtemiyorum. Maç içinde olmayan bir futbolcu hakkında konuşmak ne kadar doğru olabilir, bilemiyorum. Çok şansısız demiyeyim ama maçın berabere bitmesi kalecinin kurtarışlarıyla oldu” cevabını verdi.

"Kazanmaya başlayacağız"
’Ligde geride kalan maçlarda denk takımlara karşı kaybedilen puanlar telafi edilebilir mi?’ sorusuna Morais şu cevabı verdi:
“Yakın zamanda kazanmaya başlayabileceğimizi belirtmek istiyorum. Tabii ki dengimiz olan takımlarla oynadık. Kazanmamız gereken birçok puan var. O puanlar için savaşmamız gerekiyor. Bu maçta onun başlangıcı oldu.”
(İHA)