10 Haziran akşamı evsahibi Fransa ile Arnavutluk arasındaki açılış karşılaşması ile başlayacak olan büyük heyecan için tüm hazırlıklar tamamlandı. 

Hazırlıklarını tamamlayanlardan biri de ABD merkezli uluslararası yatırım bankası olan Goldman Sachs.

Geçtiğimiz 2014 Dünya Kupası'nda da olduğu gibi ABD'li dev finans kuruluşu 2016 Avrupa Şampiyonası'nda kimin kupaya uzanacağını ve turnuvanın gidişatını tahmin etmeye çalıştı.

TAHMİNİ ELO RAİTİNG SİSTEM YAPIYOR

Goldman Sachs araştırma departmanında çalışan ekonometrisyenler tarafından kurulan bir model ile turnuvanın şampiyonunun yanı sıra maç sonuçları da tahminlenmeye çalışıldı. Satranç oyuncularının hamlelerini hesaplamak için tasarlanan "Elo Raiting Sistem" isimli ekonometrik model, turnuvada mücadele edecek olan 24 takımın tarihsel maç sonuçlarını veri olarak kullanıyor.

KUPAYI FRANSA KAZANACAK

Çıkan sonuçlara göre turnuvayı Fransa kazanacak. Fransa'nın finaldeki rakibi ise İspanya olarak tahmin edilmiş. Goldman Sachs'ın finale çıkar dediği İspanya'ya otoritelerin bu şampiyonada pek fazla şans vermediğini de belirtmekte fayda var. 

İşte modele göre şampiyonluk şansları: 

TÜRKİYE GRUPTAN ÇIKAMIYOR

Modelde A Milli Takımımız için ise D Grubu'nda oynayacağı tüm maçları 1-1 bitireceği tahmini yapılıyor. Bu sonuçlarla A Milliler, D Grubu'ndan çıkamıyor.

Goldman Sachs'un modeline göre D grubunu İspanya lider, Hırvatistan ise ikinci sırada tamamlıyor. Modelde, grubumuzdan çıkan İspanya, finale kadar yürüyüp ev sahibi Fransa'ya kaybediyor.

İşte Goldman Sachs'ın tahminine göre Euro 2016'da gruplarda alıncak tüm sonuçlar:

2014 DÜNYA KUPASI'NI DA TAHMİN ETMİŞTİ

Finalde Brezilya Arjantin'i eşleştiren banka bu sadece Brezilya tahmininde yanılmıştı. Brezlya yerine finali Almanya oynamıştır. Şirket yaptığı analizde 4 yarı finalistten Almanya, Brezilya ve Arjantin'i doğru tahminlerken İspanya yerine Hollanda yarı finale çıkmıştı.

İşte 2014 dünya Kupası'nda Goldman Sachs'ın tahmini: