SAMSUN (AA) - Samsun'da düzenlenen Türkiye Görme Engelliler B1 2.Lig 2.Devre futsal müsabakaları için kente gelen sporcular Bandırma Vapuru'nu ziyaret etti.

Bandırma Vapuru'nda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün özel eşyalarının bulunduğu bölümleri gezen görme engelli sporcular, eşyalara dokunarak tarihi hafızalarında canlandırdı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için Samsun'a çıkan Ulu Önder Atatürk ve Silah arkadaşlarının Samsun'a geldiği gemiyi gezmenin kendilerini duygulandırdığını söyledi.

Bandırma Vapuru'nu gezerken tarihi hissettiklerini belirten Önalan, "Bu gemiyi ziyaret etmek tarihimizi hatırlamak, tarihimizi özümsemek adına çok önemliydi. Biz buna inanıyoruz, engelli de olsa tarihini bilmeyen geleceği ön göremez, geleceği bilemez ve geleceğe güçlü adımlarla gidemez. Biz geçmişi öğrenmek istiyoruz. Tarihi değerlerimizi gezip, onlara görme engelli olduğumuz için dokunuyoruz. Tek tek tarihi değerlerimize dokunduk, onları hissettik. 19 Mayıs 1919 tarihine gittik. Bu çok farklı bir duygu. O dönemlerdeki imkansızlıklarda verilen mücadeleyi gençlerimize öğretmek istiyoruz" dedi.

Kurtuluş mücadelesinin Kürt, çerkez, laz ayrımı yapmadan top yekun verildiğini hatırlatan Önalan, "Biz de her bölgeden gençlerimizi ayırt etmeden spor yaptırıyoruz. Spor ile geçmişte verilen mücadeleyi bir araya getirdik" şeklinde konuştu.