10-11 Kasım tarihleri arasında yapılan “Görme Engelliler Kulüpler Arası Türkiye Yüzme Şampiyonası” 25’i Bayan, 27’si Erkek olmak üzere toplam 52 sporcunun katılımıyla sona erdi.  

25’i Bayan, 27’si Erkek olmak üzere toplam 52 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada, S11 (hiç görmeyenler grubu), S12 (yalnız ışık görenler grubu) ve S13’te (flu görenler grubu) olmak üzere farklı görme engel gruplarında sporcular madalya için kıyasıya yarıştılar. Serbest, kelebek, kurbağalama ve sırtüstü kategorilerinde düzenlenen yarışların sonunda madalya kazanan sporcular büyük sevinç yaşadı.

Yarışmalarda S12 kategorisinde ilimizi temsil eden Trabzon Görme Engelliler Spor Kulübü yarışlarda gösterdiği performansla erkekler 200 metre karışık stilde Türkiye ikincisi, 400 metre Serbest dalında Türkiye üçüncüsü ve 100 metre Kurbağalama dalında Türkiye 4.sü olma başarısını gösterdi.  

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı , “Gençlik ve Spor Bakanlığı 81 ilde engelli vatandaşlara yönelik Engelliler İl Spor Merkezleri açmıştır.  Bizlerde Trabzon’da engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Trabzon Görme Engelliler Spor Kulübü Trabzon’u bir çok branşta en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Sakarya’da yapılan müsabakalarda büyük başarı göstererek Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü kazanan Abdurrahman Aydın kardeşimi tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.