Yargıtay 14 Yargıtay 14. Ceza Dairesi'nin N.Ç. hakkında verdiği karar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de rahatsız etti. Cumhurbaşkanı Gül, "Bir Maaşım Van'a" kampanyasına kendisinin de birmaaşını vererek katıldığını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal paylaşım sitesi "Twitter"dan Yargıtay'ın N.Ç. hakkında verdiği kararıdeğerlendirdi. "Son günlerde bana en çok yazılan bazı konulara ilişkin görüşlerimi paylaşmak istiyorum" diye yazan Gül, "Bildiğim kadarıyla yargılama süreci bitmemiş, hâlâ itiraz imkânı var. Kamu vicdanını teskin edecek bir sonuç çıkmasını ümit ediyorum. 

Gencecik bir çocuğumuzun başına gelenlerle ilgili cezanın indirilmesini onaylayan karar, beni de derinden rahatsız etti. Ancak bu, toplumsal olarak vicdanımızı rahatsız eden bazı olaylara ilişkin yorumda bulunmama engel değil. Yargıya intikal etmiş meseleler hakkında yönlendirici bir beyanda bulunmamaya özen gösteriyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

-GÜL DE BİR MAAŞINI DEPREMZEDELERE BAĞIŞLADI- 

Gül, son günlerde kendisine en çok gelen sorulardan bir diğerinin de maaşıyla ilgili olduğunu belirterek, bu soruların Cumhurbaşkanı maaşıyla ilgili doğru olmayan bazı haberlerden kaynaklandığını ifade etti. 

Gül, "Herkesin bilmesini isterim, vergiler düşüldükten sonraki net Cumhurbaşkanı maaşı haberlerde geçen rakamın neredeyse yarısı. Zira bu haberler, bilerek veya bilmeyerek, vergiler düşülmemiş brüt maaşı net maaşmış gibi yansıtıyorlar" dedi. 

"Maaş meselesine değinmişken, Van depremi sonrası başlatılan güzel bir kampanyaya da katıldığımı ilan edeyim" diye yazan Gül, "Bir Maaşım Van'a" kampanyasına kendisinin de bir maaşını vererek katıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Kurban Bayramı'nda yeniden görüşmek üzere, herkese selam ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.