Trabzonspor'a Aralık 2009'da imza atarak bordo-mavili takımın kaderini değiştiren teknik direktör Şenol Güneş'e yönetimin 3 yıllık daha sözleşme teklif ettiği öğrenildi. Hugo Broos'un dibe vurdurduğu takımı 2009'da attığı görkemli imza töreni ile devralan Şenol Güneş o gün, "Trabzonspor, marka değeri olan bir takımdır. Dünya markası olabilmesi, daha büyük olabilmesi için el ele verebilmek durumundayız. Bunu da yönetimle, oyuncularla, medya ve taraftarlarla birlikte yapacağız" diyerek kolları sıvamıştı. Görev yaptığı son iki senede camiasına bir Türkiye Kupası, bir Süper Kupa kazandıran ve geçen sezon da nefes kesen şampiyonluk yarışında takımı son ana kadar yarıştıran, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde devlere kafa tutan, Türk futboluna Burak Yılmaz başta olmak üzere yeni kahramanlar hediye eden Şenol Güneş'e bordo-mavili yönetim geçtiğimiz günlerde "3 yıl daha sözleşme yapalım" önerisini getirdi. İki sezon önce Trabzonspor'la 3.5 yıllık sözleşme imzalayan ve bu anlaşması Mayıs 2013'te sona erecek deneyimli teknik adam, yönetimin 2016'ya kadar geçerli bu teklifinden mutlu oldu.

26 OCAK HEYECAN YARATTI
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in Belediye maçının ardından yaptığı, "26 Ocak'taki TFF Genel Kurulu'nda konuşacağım" şeklindeki açıklama camiada heyecan yarattı. UEFA gözlemcisinin de izleyeceği toplantıda, başarılı hocanın Trabzonspor'a geçen sezon yapılan haksızlıkları dile getireceği öğrenildi. Güneş'in şike soruşturması ve 58. madde konusunda sert açıklamalar yapması ve TFF'den bir an önce karar vermesini istemesi bekleniyor.

TAM DESTEK ALDI
Şenol Güneş'in "İlk kez konuşacağım" şeklindeki sözleri, bordo-mavili taraftarlardan da büyük destek gördü. Sosyal paylaşım sitelerinde dün yapılan yorumlarda, Trabzonspor'un hakkının her platformda savunulması gerektiği ifade edildi. Taraftarlar, Şenol Güneş'in konuşmasını heyecanla beklediklerini vurgularken, Futbol Federasyonu'ndan şampiyonluk kupalarının kendilerine verilmesini talep ettiler.