RİZE (AA) - FİKRET DELAL - Türkiye Güreş Federasyonunun bir yıllık sözleşme imzaladığı Gürcü antrenör Giorgi Çvenetadze, Rize'de 23 genç sporcuya güreş eğitimi veriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek amacıyla 12 ilde yürüttüğü Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi kapsamında Rize'de 23 sporcuya, güreş branşında daha iyi şartlarda spor yapabilmeleri için imkan sağlanıyor.

Söz konusu genç sporcular, Rize Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde, 32 yaşındaki Gürcü Çvenetadze başkanlığındaki 4 kişilik antrenör ekibi tarafından eğitiliyor.

Çvenetadze, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşından beri güreşle uğraştığını, 7 yıldır da antrenörlük yaptığını belirtti.

Türkiye Güreş Federasyonu ile yaptığı bir yıllık sözleşmenin ardından bir ay önce Rize'de göreve başladığını anlatan Çvenetadze, "Türkiye Güreş Federasyonu bize güzel imkanlar sağladı. Bizi buraya davet etti. Biz de elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Önümüzdeki yıl burada güzel dereceler yapacağımıza inanıyorum." dedi.

Gürcü antrenör, geleceğin olimpiyat şampiyonlarını Rize'den çıkarmaya çalıştıklarını ifade ederek, "İmkanlar çok güzel. Çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Rize'de hiç yabancılık çekmediğini de kaydeden Çvenetadze, "İnsanlar çok iyi. Hepsi sıcakkanlı ve hürmetli. Beni seviyorlar. Önemli olan benim buradan derece yapacak sporcu çıkarmam." ifadelerini kullandı.

Eski milli güreşçi olan ve TOHM Projesi kapsamında antrenör olarak görevlendirilen Rüstem Koyuncu ise geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gürcü antrenörümüz de bize destek veriyor. Gürcüler güreşte çok iyi yerdeler. Gürcü hocadan faydalanarak sporcularımızı en kısa sürede ve en iyi şekilde olimpiyatlara hazırlayacağımıza inanıyorum."

Güreşte Rize'den birçok şampiyon çıktığını dile getiren Koyuncu, "Bundan sonra daha da fazla çıkacağına inanıyorum. Rize bir güreş fabrikası gibi çalışacak, bunu bekliyoruz." diye görüş bildirdi.


- Genç sporcular memnun


Eğitime katılan genç sporculardan Nihat Kopuz, Avrupa'da derece yapmayı hedeflediğini belirterek, "Ardından da dünya şampiyonu olmak istiyorum. Türk bayrağını yurt dışında dalgalandırmayı hedefliyorum. Bunun için daha çok çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Hüseyin Daş da çalışmaların çok güzel geçtiğini kaydederek, "Gürcü hocamız bizi çalıştırıyor. Bize en ince ayrıntısına kadar her şeyi öğretiyor. Gençler ve yıldızlar kategorisinde şampiyonluk hedefliyorum." ifadelerini kullandı.