Osmanlıspor Kurucu Başkanı Ahmet Gökçek, Fenerbahçe karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe bugün buradan 1 puan aldığı için bence çok şanslı" dedi.
Osmanlıspor Kurucu Başkanı Ahmet Gökçek, Osmanlıspor Fenerbahçe karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Osmanlıspor’un üstün bir oyun sergilediğini belirten Gökçek, "Direkten dönen toplar, kaçırılan goller oldu ama bugün bir gerçek var. Maçın hakemi o kadar tecrübeli olmasına rağmen her iki taraf için de yanlış kararlar verdi. Bu da ister istemez oyun içerisinde oyuncuların motivasyonunu düşürüyor. Fenerbahçe bugün buradan 1 puan aldığı için bence çok şanslı. Osmanlıspor’un da 2 puanı bıraktığı için üzülmesi gerektiğini düşünüyorum. Osmanlıspor, gün geçtikçe iyi futbol oynayan ve daha iyi futbol sergileyen bir takım. Umuyorum ki ilerleyen haftalarda daha iyi futbol sergileyerek izleyicilere galibiyetleri seyrettireceklerdir Allah’ın izniyle” şeklinde konuştu

“Hakem takdir haklarını Fenerbahçe’den yana kullandı”
Maçın hakemi Mete Kalkavan’a eleştirilerde bulunan Gökçek, “Hakemler, saha içerisindeki bazı uygulamaları neden sonraya bırakıyor? İsimlerin üzerinde durmamak lazım ama o kadar itiraz eden oyuncular var ki... Osmanlısporlu da olsa, Fenerbahçeli de olsa hakemin anında bunu kapatması gerekir. Gösterilmeyen kartlar oyunun gidişatında ister istemez sertliğe neden oluyor. Tabiri caizse oyunculara, hakem cesaret veriyor. Bunun kesinlikle ve kesinlikle olmaması lazım. Fenerbahçelilerin neden hakem kararlarında itiraz ettiğini anlamış değilim. Evet, bir iki pozisyonda haklılar. Hakem kararlarının yüzde 90’ı Osmanlıspor aleyhineydi. Hakem takdir haklarını Fenerbahçe’den yana kullandı. Çok normal; büyük takımlar puan kaybedince Hakemlerden şikayet etmeyi alışkanlık haline getiriyorlar. Maalesef maçın hakemi şansızdı ve şansız bir maç yönetti” diye konuştu.

“Osmanlıspor Avrupa Ligi’nde en kötü takıma kaybetti”
“Bana göre Osmanlıspor son oynadığı 25 maçta en kötü futbolunu Zürih maçında gösterdi” diyen Gökçek, şunları ifade etti:
“Ogün akılları orada değil Fenerbahçe maçındaydı. Osmanlıspor Avrupa Ligi’nde en kötü takıma kaybetti ama telafi edecek durumda. İnşallah hocasıyla, futbolcusuyla ve yönetimiyle en kısa zamanda toparlanacaktır Osmanlıspor ülkemize puanlar kazandırmaya devam edecektir. Osmanlıspor ve Gençlerbirliği’nde bu yıl ciddi bir başarı var. Bu bizi Ankaralı olarak çok mutlu ediyor. Her iki takımımıza da başarılar diliyoruz.”
(İHA)