Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, 3-2 mağlup oldukları Beşiktaş karşılaşmasında hakemlerin kendilerini doğradığını söyledi.
Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Beşiktaş ile karşılaşan Fenerbahçe, sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Karşılaşmanın ardından sarı-lacivertli ekibin genel sekreteri Mahmut Uslu, maçın hakemine yönelik ağır eleştiriler bulundu. Sözlerine Beşiktaş’ı tebrik ederek başlayan Uslu, “6. hafta ve herhangi bir problem yok. Bizi 5 haftadır çıtır ettiler. Yeni adetler çıkmış. Hakemler hareketler yapıyor. Bunlar herhalde çok para almaya başladılar ve bu şekle geldiler. Biz hiç konuşmadık. Ya Beşiktaş’ın başkanı konuşuyor, ya Galatasaray’ın hocası konuşuyor. Biz daha kurumsal hale gelmeye çalışıyorduk ama herhalde meydan boş kaldı. Bu akşam bir facia yaşandı. Futbol faciası yaşandı. Beşiktaş’ın iki tane yan toptan gol attı. Biri ofsayt galiba. 2-2 olduktan sonra hakemin kafası çizgide kaldı galiba. Hakem zannediyor ki, Yıldırım Demirören Beşiktaş’ın başkanı. Yıldırım Demirören federasyon başkanı. Bu kadar olur mu? Bir stoper en aşağıya 2 sarı, bir tane direk kırmızı alması gerekirken, adam vermez mi ikinci sarıdan kırmızı kartı. İnanılmaz hatalar yaptı ama bunlar hata da değil. Bunlar resmen bizi doğradılar, ayıp ettiler. Bize ceza verecekler. Başkaları konuşunca ceza vermiyorlar. 12 tane kural ilan etmişler. Para da veriyorlar hakemlere. Dikkat ettirecekler. Çifte standart yapmayacaklar” dedi.

“MİLYONLARCA EURO HARCIYORUZ”
‘Markovic’i biçiyorlar önünde ama bırak sarı kartı adam faul bile vermiyor’ diyen Mahmut Uslu, şöyle devam etti:
“Böyle bir hakemlik nasıl olur? Nani’yi atmak için elinden geleni yaptı. Nani’ye yaptığı bir pozisyonda hemen sarı kart. Devamlı onunla uğraştı. Ben o hakemden ve MHK’dan rica ediyorum; bu maçı bir daha izlesinler. Bu bir çalışmadır. Bu kadar olmaz. Beşiktaş 5-0’da alabilirdi, ben Beşiktaş’ı tebrik ettim ama bunlar o değil. Ben Beşiktaş’ı tebrik ettim. Bir takımın bu kadar hakkı yenebilir mi? Milyonlarca Euro harcıyoruz. Herkes harcıyor ama insanların, futbolcuların, antrenörlerin emekleri var. Bu kadar olur mu? Günah değil mi? Gördüğün şeyi çalacaksın, ikili standart yapmayacaksın. Biz bir şey istemiyoruz.”

“GÜNAH DEĞİL Mİ BİZE?”
Robin van Persie’nin attığı golün öncesinde Volkan Şen’in topu dışarıdan çevirdiği iddia edilen pozisyonda topun çizgi üzerinde olduğunu dile getiren Uslu, “Çizgide ve yüzde yüz gol. Çok şık bir gol. Neden sen buna kafayı takıp da bizi bu hale getiriyorsun kardeşim? Ben size 5 tane daha pozisyon söylerim. Gomez iki eliyle itiyor ilk devrede, hakem faul çalmıyor. Üçüncü golde stoperimi resmen çekiyor. Ona da faul çalmıyor ve gol yiyoruz. Günah değil mi bize? Biz bundan sonra konuşuruz. Bizi kimse durduramaz. Bütün kamuoyuna söylüyorum; çok ayıp ediliyor. Sustukça sıra bize geldiyse aferin onlara. Bilic efendi de son maçlarına dikkat etsin. Açıklama yapmış; hakemler Fenerbahçe’yi tutuyormuş. Çok ayıp çok. Biz neler çektiğimizi biliyoruz. Adaleti herkese eşit yapın diyoruz. Ben hakemler ile ilgili yorum yapıyorum. Beşiktaş ile ilgili yorum yapmıyorum. Bugün bana yarın ona. 2015 yılında böyle olmaz. Son 15 senedir ilk defa böyle bir doğranma yaşadım ve ince ince. Son 20 dakika maçı mahvetti. Biz görüşmede yapacağız. Hem sizin kanalınızla bağıra çağıra konuşacağız hem de MHK’ya gideceğiz. Böyle bırakmayız bunu. Hakemler buranın başkanını Yıldırım Demirören’in zannediyor. Yıldırım Demiröen ayrıldı artık, federasyon başkanı artık” diye konuştu.
Van Persie’nin golünde Volkan Şen’in topu dışarıdan çevirdiğinin iddia edildiğinin hatırlatılması üzerine Uslu, “Topun tamamının çizgiyi geçmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
(İHA)