2015 yılında FIFA kokartı taşıyacak 30 Türk hakeme kokartları törenle takıldı.
Antalya’nın Belek ilçesindeki Calista Luxury Resort Hotel’de devam edem 2014-2015 sezonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Kış Semineri’nde FIFA Kokart Takma Töreni düzenlendi. Törene; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Spor Toto Teşkilat Başkanı Muharrem Kasapoğlu, TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, TFF 2. Başkanvekili Mehmet Baykan, TFF Yönetim Kurulu üyeleri Arif Koşar, Cengiz Zülfikaroğlu, Mustafa Beyazlı, Fethi Heper, Taylan Üner, Mete Düren, Faruk Öksüz, Ali Düşmez, Zafer Tırpançeker ve Cevat Ay, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, PFDK Başkanı Halit Fahri Gültekin, Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer, MHK Üyeleri, MHK Danışmanı Jaap Uilenberg, UEFA Eğitimcileri Jorn West Larsen, Giovanni Stevenato, UEFA Fitness Eğitimcisi Prof. Dr. Werner Helsen, Ulusal Eğitimciler, tüm üst klasman hakemleri ile üst klasman yardımcı hakemler, bazı Spor Toto Süper Lig ile PTT 1. Lig kulüplerinin başkanları ve yöneticileri katıldı.
2015 yılında FIFA kokartı taşıyacak hakemlerden Cüneyt Çakır’a Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hüseyin Göçek’e Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı, Halis Özkahya’ya TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Tolga Özkalfa’ya Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Barış Şimşek’e TFF 2. Başkanvekili Mehmet Baykan, Mete Kalkavan’a TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Ali Palabıyık’a Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ kokartlarını takdim etti.
FIFA Yardımcı hakemlerinden Bahattin Duran ve Tarık Ongun’a MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Mustafa Emre Eyisoy ve Serkan Ok’a Spor Toto Teşkilat Başkanı Muharrem Kasapoğlu, Aleks Taşçıoğlu’na Antalya Valisi Muammer Türker, Cem Satman’a Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Orkun Aktaş ve Kemal Yılmaz’a TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Ekrem Kan’a TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, Ceyhun Sesigüzel’e ise TFF Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Heper kokartlarını verdi.
FIFA Kadın hakemlerimizden Dilan Deniz Gökçek İşcan ve Melis Özçiğdem’e TFF Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Üner, Neslihan Muratdağı ve Dilek Koçbay’a ise TFF Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Öksüz kokartlarını takdim etti.
FIFA Kadın Yardımcı hakemlerinden Seçim Demirel ve Sibel Yamaç Tamkafa’ya TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mete Düren, Belgin Kumru ve Deybet Gök’e ise TFF Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Tırpançeker kokartlarını verdi.
TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Ay ise FIFA Futsal hakemlerimizden Kamil Çetin ve Ozan Soykan’a kokartlarını takdim etti.
FIFA Plaj Futbolu hakemlerinden Arda Ergene, Yeliz Topaloğlu, Murat Ergin Gözütok’e ise kokartlarını MHK Üyesi Metin Tokat verdi.
FIFA Kokart Töreni’nin ardından 2014-2015 MHK Kış Semineri gala yemeği düzenlendi.
(İHA)