TOKAT (AA) - Tokat'ta Memur-Sen üyeleri ile kentte görev yapan basın mensupları, terör örgütü PKK mensuplarının Hakkari Dağlıca ve Iğdır'da yaptıkları saldırılara tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Çarşısı üzerinde toplanan Memur-Sen Tokat İl Temsilciliği üyeleri, Türk bayrağı açarak, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Temsilcisi Suat Mantar, Dağlıca ve Iğdır'da ile ülkenin çeşitli şehirlerinde yaşanan ve milleti derinden sarsan eli kanlı terör örgütünün saldırılarını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Terörün kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Mantar, "Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise  insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir" ifadesini kullandı.

Acının ülkesi, dili, dini, ırkı olmadığını dile getiren Mantar, şunları söyledi:

"Ağıtlar hangi dilden yakılırsa yakılsın, hepsi can acıtıcı, yürek yakıcıdır. Her gün gelen şehit haberleri ile ocaklara düşen ateş bütün yürekleri dağlamakta, bıçak kemiğe dayanmaktadır. Biz, büyük Memur-Sen ailesi ve sivil toplum kuruluşları olarak bölge halkı incitilmeden terörün kökü kazınana kadar verilecek sosyal, siyasal ve askeri mücadelenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz."

Açıklamasının ardından şehitler için dua eden ve İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra dağıldı.

Kentte görev yapan basın mensupları ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde toplanarak, terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarını protesto etti.

Türk bayrağı açan gazeteciler,  "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Tokat Gazeteciler, Televizyoncular, Radyocular Derneği (TGTRD), Tokat Gazeteciler Cemiyeti ve Anadolu Basın Birliği adına basın açıklamasını okuyan TGTRD Başkanı İhsan Uluözlü, bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşenlerin acısını yaşadıklarını dile getirdi.

Birlik ve beraberliğe, kardeşliğe ve demokratik yaşama yönelik saldırıları kınadıklarını kaydeden Uluözlü, "Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından İstiklal Marşı'nı okudu.