Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Astana disiplinli oynayan ve beraber mücadele eden bir takım. Galibiyet kolay olmayacak. Yarın en önemli silahımız sabır olacak" dedi.
Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci maçında yarın Astana ile karşılaşacak olan Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu maç öncesi yapılan basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kazakistan’daki misafirperverlik için teşekkür eden Hamzaoğlu, Astana takımını da başarılarından dolayı kutladı. Oyuncularının sakatlıklardan kurtulmasının kendileri için önemli olduğunu belirten Hamzaoğlu, "Herkes sırası geldiğinde takıma katkı sağlayacaktır. Kimin oynayacağına yarın karar vereceğim. Şimdiden bir şey söylemek istemiyorum. Yarın 3 puan bizim için önemli. Onun için oynayacağız. Astana disiplinli oynayan ve beraber mücadele eden bir takım. Galibiyet kolay olmayacak. Yarın en önemli silahımız sabır olacak. İnşallah sabırla kazanacağız" ifadelerini kullandı.

"KARŞIMIZDA İYİ BİR TAKIM VAR"
Yarınki karşılaşmada favori gösterilmeleri ile ilgili gelen bir soru üzerine Hamzaoğlu, "Oyuncular her maça aynı şekilde çıkamayabilir. Çevresel etkenler var. Yarın Şampiyonlar Ligi maçı oynayacağız, oyuncularım bunun bilincinde. Özel bir çaba gerektirecek bir şey yok. Karşımızda iyi bir takım var. İyi bir takıma karşı iyi oynamak istiyoruz" cevabını verdi.

"BİZ İŞİMİZLE ÖN PLANA ÇIKAN İNSANLARIZ"
Bir dönem kendisine yapılan eleştirilere de açıklık getiren Hamzaoğlu, "Oldukça iyi durumdayız. Kolay bir süreçten geçmedik. Etkilenmemiz de çok doğal. Maalesef en iyi bilenlerin bu eleştirileri yapmaları, bile bile yapmaları dokunuyor. Biz işimizle ön plana çıkan insanlarız. Bundan sonra da işimizle bu insanlara en iyi cevabı vereceğiz. Allah inşallah bizi mahcup etmez" diye konuştu.

"KAZANMAK İÇİN NE GEREKİYORSA ÖYLE BİR OYUN ANLAYIŞI İÇİNDE OLACAĞIZ"
Astana takımında 6 kişinin Kazakistan Milli Takımı’nda oynadığını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Kolay bir maç olacağını beklemiyoruz. Saha şartları ve diğer etkenler var. Kazanmak için ne yapmamız gerekiyorsa öyle bir oyun anlayışı içinde olacağız. Zaman zaman geniş, zaman zaman oyunu daraltacağız. İşimiz kolay değil bunu biliyoruz" dedi.

"DAHA YARIŞIN BAŞINDAYIZ"
Astana’nın sahasında etkili bir takım olduğunu dile getiren Hamzaoğlu, "İlk maçları iki takımın da kaybettiğini düşünürsek iki takım içinde zor maç. Yarınki maçın kendine has bir durumu var. İnşallah yarın Galatasaray’a ve Şampiyonlar Ligi’ne yakışan bir şekilde mücadele edeceğiz. Herkes Benfica ile bizi ikincilik yarışında görüyor. Atletico Madrid’i herkes birinci ilan etti ama daha 5 maç var. Daha çok erken. Astana da her şeyi başarabilir. Daha yarışın başındayız" açıklamalarında bulundu.
(İHA)