Trabzonspor genel sekreteri Hasan Yener, haftasonu oynanacak Fenerbahçe maçı öncesi önemli açıklamalar yaptı.

BU MAÇ DİĞERLERİNDEN FARKLI DEĞİL
"Ligdeki konumumuz ne olursa olsun, Fenerbahçe ile oynadığımız maçların hepsi zevkli ve çekişmeli geçen maçlardır" diyen Yener şöyle konuştu;
"Elbette bu maçın geçen sene yaşanan süreç nedeniylede farklı yorumlanacağı bir gercek. Sonuçta bir lig maçı ve kazananın 3 puanı alacağı bir maç. Kazanan 3 puanın yanı sıra psikolojik olarak da üstün olacak. Bu maça o nedenle iyi hazırlanıp, hem taraftar hem de takım olarak iyi netice almak istiyoruz".

AZİZ YILDIRIM’IN ÇAĞRISI GEÇERSİZDİR
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın "Trabzonsporlular da gelsin neden Fenerbahçe yargılanıyor" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Yener; "Bu konuya karar verecek olan Sayın Yıldırım değil, hukukçulardır. Bu nedenle Sayın Yıldırım’ın çağrısının bir geçerliliği yoktur" dedi.

FENERBAHÇE CAMİASI ORTAMI GERİYOR
Yener Trabzonspor camiası olarak yönetim kurulu, kadro ve taraftarlarca ortamı germediklerini ifade ederek; "Başkanımız Sadri Şener’in tansiyonu düşürmek adına bir beyanatı oldu. Ama maalesef Fenerbahçe camiasının maçın atmosferini gerginleştirici açıklamaları var. Sayın Aziz Yıldırım’ın açıklamalarını da bu kapsamda değerlendiriyorum. Sayın valimiz Recep Kızılcıklı güvenlik anlamında gerekli önlemin alındığını açıkladı. Trabzonspor futbol şehridir geçmişe bakacak olursanız, bunu anlarsınız" ifadelerini kullandı.

ŞENOL HOCA VE OYUNCULAR SORUMLULUKLARINI BİLİYOR
Fenerbahçe maçına değinen Yener bu konuda şunları kaydetti;
"Bu maçla ilgili bir motivasyona gerek yok. Bu maç zaten kendi kendini motive edecek olan bir maç. Tüm oyuncu ve takımın durumu belli. Herkes sorumluluğunu biliyor. Bugüne kadar dikkat ederseniz, Güneş’in futbolcularına olan sakinliği ve güvenini herkes görmüştür. Şenol Hoca, bu anlamda eşine az rastlanır birisidir. Fair-play dışında hiçbir hareketi yoktur. Bunu sahası kapanan kadın ve çocuklara oynamak durumunda kalanlar düşünsün. Fenerbahçe yönetimi bize İstanbul’a geldiğimizde bize nasıl davrandıysalarsa biz de öyle davranacağız. Medyada emek görüntüsü gördünüz mü? Bu işlerde esas olan şudur; size nasıl davranırsalar biz de öyle davranırız".

3 PUANI ALIP KOLBASTI OYNAYACAĞIZ
Yener ayrıca "Şu anda Burak’ın durumunu düşünecek olan tek takım Fenerbahçe’dir. Diğer şekilde nasıl durdurucağımızı biz zaten düşünürüz. Herkes soğukkanlı ve akli selim davransın. Bunu lig maçının ötesinde kimse kullanmaya kalkmasın" ifadelerini de kullandı.
Yener, amaçlarının Avni Aker Stadı’nda Fenerbahçe’yi mağlup ederek 3 puanı almak ve kolbastı oynamak olduğunu söyleyerek tamamladı.