Giresun Ticaret Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, demiryolu projesi ile ilgili Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik’in bilimsel hüviyetini adeta mikro milliyetçilik için kullandığını ileri sürdü.
BİZİ ÜZMÜŞTÜR
GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “2009 yılında ihale edilen Yüksel Dominik Mühendislik firması tarafından yapılan ve tamamlanma aşamasına gelen demiryolu fizibilite raporlarında iki farkı güzergah tespit edilmiştir. Bu güzergahlar Trabzon-Gümüşhane-Erzincan ve Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan’dır.Doğu Anadolu üzerinden sahile inecek bu demiryolu ile ilgili son olarak KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik’in Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a mektup adı altında kamuoyuna beyanlarını yakından takip etmekteyiz. 2006 yılına kadar Ordu ve Giresun başta olmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bir çok vilayete eğitim hizmeti vermiş bir kurum yetkilisinin bu düşünceleri bizleri üzmüştür. Proje açıklanmadan projenin yanlış olduğunu, Tirebolu güzergah tercihinin hatalı olduğunu söyleyen Sayın Çelik, bilimsel hüviyetini adeta mikro milliyetçilik için kullanmıştır. Bu söylemler ve düşünce yapısı bölgeler arası ayrışmayı teşvik ettiğini özellikle vurgulamak isteriz” dedi.
MİKRO ÇIKARCI DEĞİLİZ
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası AR-GE birimi tarafından 2010-2011 yıllarında incelenen DOKAP Planı, Çevre Düzeni Planı ve Kalkınma Ajansı Bölge Planları’nda KTÜ ile yapılan gelişim projelerinin tamamında Trabzon Limanı ile Demiryolu’nun ortak havuzda toplandığını kaydeden Çakırmelikoğlu “2000’li yıllarda hazırlanan bölgenin 20-25 yıllık gelişimine dönük planlanan bu çalışmaların altında KTܒnün imzasının bulunması, Rize-Trabzon aksının gelişimine dönük projelerin yapılması, bugünkü demiryolu ile ilgili Trabzon’dan yükselen tepki ile örtüşmektedir. Bizler hiçbir zaman komşusu açken tok yatanlardan olmadığımız gibi, kartvizitini mikro çıkarlar için kullananlardan da olmadık. 
GİRESUN BU ÜLKENİN BİR PARÇASIDIR
İl üniversitelerimizden de bu yönde taleplerde asla bulunmadık. Bilimsel ve güvenilir bir şekilde ortaya konulan Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu, Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projelerine saygı gösterilmesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak ve Giresun’un da bu ülkenin bir parçası olduğunu özellikle belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.

KONUYLA İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ

GÜMRÜKÇÜOĞLU'NA AK TEPKİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRYOLU'NDA KRİZ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ