RİZE (AA) - Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) ve Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) tarafından başlatılan "Hentbol Altyapı Gelişim Projesi" ile ilgili olarak Rize'de eğitimlere başlandığı bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, (THF) tarafından görevlendirilen Milli Takım antrenörü Hakan Dinler ve IHF antrenörü Milan Petronijeviç'in Rize'ye giderek, Yenişehir Spor Salonu ve Ardeşen Spor Salonunda eğitici ve sporcularla bir araya gelip projenin çalışma tekniklerini anlattığı ifade edildi.

Açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'in şu görüşlerine yer verildi:

"Uygulamaya konulan alt yapı projesinde illerin seçim kriterlerinde, nüfusu, lisanlı ve faal olan sporcu sayısı, hentbol geleneği, üst liglerde hentbol kurulduğundan bu tarafa temsil oranı, tesis, çocukların ölçümlerinin yapılabileceği üniversitelerin var olması ve okul sayısı esas alındı. Bu kriterler doğrultusunda belirlenen 10 ilde, 160 okul 2 bin sporcu ve 200 antrenör ile proje amaçları doğrultusunda çalışmalara başlanıldı. Projede 2005- 2007 doğumlu çocuklara yönelik olarak hentbol sporunu sevdirmek, mili takıma sporcu kazandırmak, okullarda ve kulüplerde çalışan altyapı antrenörlerinin temel teknik eğitim seviyesini yükseltmek hedeflenmiştir."

Açıklamasında ayrıca projeye katkı sunan paydaşlara teşekkür eden Çelik, bu projenin gelecekte Türkiye'de hentbolu çok daha yukarı seviyelere taşıyacağına inandığını belirtti.