RİZE (AA) - Hentbol Kadınlar Avrupa Kupa Galipleri Kupası 2. turunda İsveç'in Skuru IK takımı ile karşılaşacak Ardeşen Gençlik'in basın sözcüsü Ömer Faruk Zenginal, hedeflerinin iki yıldır yarı final kapısından döndükleri Avrupa kupalarında bu sezon finale kadar gitmek olduğunu söyledi. 

Zenginal, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsveç'in Skuru IK ekibiyle ilk maçın 18 Ekim Pazar günü deplasmanda, rövanşın ise 24 Ekim Cumartesi günü Rize'de oynanacağını ifade etti.

Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nın zorlu bir kulvar olduğunu vurgulayan Zenginal, "Rakibimiz de bayanlar hentbolunda önemli yere sahip İsveç temsilcisi. Rakibimiz oldukça güçlü. Her ne olursa olsun amacımız başarılı sonuçlar elde ederek Avrupa'da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Son iki yıldır Avrupa'da çeyrek finalden geri döndük. Avrupa'da iki yıldır yarım bıraktığımız işi tamamlamak istiyoruz. Hedefimiz final heyecanını yaşatmak" diye konuştu.

Zenginal, deplasmanda oynayacakları ilk maçta avantajlı bir skor olmak istediklerinin altını çizerek, "Evimizde taraftarımızın baskısıyla rakibimizi eleyerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Çok iyi bir seyirci topluluğuna sahibiz. Ülke olarak tek yürek olacağımız bir karşılaşmada taraftarımızın gücü bizi bir adım ileriye taşıyacaktır" değerlendirmesinde bulundu.