Hocaların hocası lakabı ile anılan, Adana Demirspor’u 21 yıl önce Süper Lig’e çıkaran, futbolun efsanevi teknik direktörlerinden biri olan Metin Türel, "Galatasaray’da doğdum, okulunda okudum, şu anda Galatasaray’da divan kongresi üyesiyim ama bir Adana Demirspor - Galatasaray maçı olursa kimi tutacağımı bilemiyorum" dedi.
Adana Demirsporlular Derneği (ADSDER) tarafından ’Demirsporlular Tarihi ile Buluşuyor’ konulu konferans Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Birincisi düzenlenen konferansın ilk konukları Metin Türel, İbrahim Uzunca, Gürcan Aday, Ümit Özalp, Zijad Svrakiç (Ziya Yıldız) ve Tekin İncebaldır oldu.
Konferansın açılışında konuşan ADSDER Başkanı Telat Şahin, "Allah Adana Demirsporluları ve Adana Demirspor’u korusun" dedi.

SÖZLÜ: “ADANA DEMİRSPOR HALKIN TAKIMIDIR”
Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sedat Sözlü de Adana Demirspor’un Cumhuriyet değerlerini taşıyan bir kulüp olduğunu belirterek, “Adana Demirspor gerçekten her zaman Cumhuriyet’i yaşatmış bir takımdır. Taraftarlarımızda o değerlere sahip çıkıp saygıyı hep hak etmişlerdir. Adana Demirspor Cumhuriyetçi takımdır, halkın takımıdır” ifadelerini kullandı.

Metin Türel ise Adana Demirspor’un bir firma olduğunu bunun da kurucusunun Muharrem Gülergin olduğunu söyledi. Türel daha sonra şu ifadeleri kullandı:
“Tabii bu kardeşlerle Adana Demirspor’da birlikte çalışmaktan onların hocası olmaktan gurur duymaktayım. Adana Demirspor bir firma, tartışılmaz. Bunun kurucusu da Muharrem Gülergin abim. Temennimiz bundan sonra Adana Demirspor taraftarlarının bu firmayı devam ettireceği. Buna inanıyorum. Onlara da teşekkür ediyorum. Ben Galatasaray’da doğdum, okulunda okudum şu anda Galatasaray’da divan kongresi üyesiyim ama bir Adana Demirspor Galatasaray maçı olursa kimi tutarım bilemem. İnşallah Adana Demirspor bu sezon layık olduğu yere Spor Toto Süper Lig’e çıkar. Kıymetimiz o. Bundan sonra bizim dualar etmekten başka imkanımız yok. Tüm Adana Demirsporlulara başarılar diliyorum.”
Daha sonra İbrahim Uzunca, Gürcan Aday, Ümit Özalp, Zijad Svrakiç (Ziya Yıldız) ve Tekin İncebaldır Adana Demirspor ile ilgili anılarını anlattı.
Düzenlenen konferansa AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Demirspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, Adana Demirspor’un forveti Mickael Pote ve çok sayıda Adana Demirsporlu taraftar katıldı.
(İHA)