TRABZON (AA) - Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin ilk haftasında Beşiktaş'a 3-1 mağlup olan İdmanocağı'nın başantrenörü Reşat Arığ, daha çok savaşıp hedef maçları puanla bitirmek zorunda olduklarını belirtti.

Arığ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun ilk maçını kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Beşiktaş'a karşı kaybetmelerinin iyi olmadığını belirten Arığ, "Fikstür avantajımızın, bu maçı kazandığımızda avantaja dönüşeceğini sporcularıma söylemiştim. Çünkü iki hafta yabancı sahadayız. Eczacıbaşı ve Bursa Büyükşehir Belediyespor maçı sonrası Fenerbahçe maçı içeride ve Çanakkale Belediyespor mücadelesi dışarıda. Bu maçlar, Beşiktaş maçını kaybettiğimizde bizi mental olarak çok yoracaktı. Maalesef Beşiktaş maçını kaybettik. Şimdi daha çok savaşıp hedef maçlarımızı puanla bitirmek zorundayız." diye konuştu.

Arığ, Beşiktaş maçı öncesinde kulübün zor günler yaşadığını da ifade ederek, şunları söyledi:

"Yabancı oyuncularımızı maalesef bu maçta oynatamadık. Başkanımız ve yönetim kurulumuzun problemleri aşmak için verdikleri savaş, bu maçı kazanacağımıza olan inancımızı daha da artırdı. Nitekim ilk sete istediğimiz gibi başladık. Hedefimiz rakibe servis baskısı ile başlayıp hücum alternatiflerini minimize etmekti ve başarılı da olduk. İkinci sette roller değişince, bizim sahada yenemediğimiz tecrübesizlik paniğe yol açınca sonuç malum oldu."

Bundan sonraki maçlarda saha içinde daha fazla mücadele edeceklerini vurgulayan Arığ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yabancılı veya yabancısız, sahada her zaman kazanmayı düşünen ve arzu eden sporcular olacak. Bir sette yaptığımızı tüm maça yayıp kazanma ortamında olacağız. Beşiktaş karşısında takım olarak teşekkür etmemiz gereken başkanımız ve tüm yöneticilerimiz, bir de seyircimiz vardı. Gerek maç içinde, gerek maç sonunda alkışlanmamız bizi çok duygulandırdı. Bundan sonraki maçlarımızda, seyircimizi gururlandırmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız."