TRABZON (AA) - Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi ekiplerinden İdmanocağı'nda, bu sezon isim sponsorluğu anlaşması yapılan kurumun vazgeçmesi üzerine takımın ekonomik sıkıntıya girdiği belirtildi.

İdmanocağı Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, takımın son yıllarda voleybolda gösterdiği mücadele ve kazandığı başarılarla kamuoyunun dikkatini çektiği ifade edildi.

Takımın kendisine her yıl hedefler koyduğu ve bunlara da büyük oranda ulaştığı vurgulanan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Başarılı performans sergileyen takımımız 2015-2016 sezonunda ülkemize Balkan Kupası Şampiyonluğu ve EuroChallenge kupasında final heyecanı yaşatmıştır. Bu sezon isim sponsorluğu anlaşması yaptığımız kurumun 17 Ekim tarihinde isim sponsorluğundan vazgeçmesi ile takımımız ekonomik sıkıntıya girmiştir. Bu kısa süre içinde yabancı oyuncuların lisansını çıkartamadığı için takımımız, ligdeki ilk iki maçında Türk oyuncular ile mücadele etmiştir."

Sponsorlukla ilgili yaşanan süreç nedeniyle yönetim kurulunun bu sorunu, Trabzon kamuoyuna ve siyasetçilere aktardığı vurgulanan açıklamada, "Sayın vekilimiz Ayşe Sula Köseoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç'in girişimleri ile konuyu İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya aktardık. Bakanımız yönetim kurulu üyelerimizi Ankara'ya davet etti. Davete Mehmet Öz, Mehmet Çelebi ve Harun Sağlam yönetim kurulunu temsilen katıldı. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu, gerekli girişimleri başlatmıştır. Bu görüşme sonrasında yönetim kurulu olarak yabancı sporcuların lisanslarını çıkarmak için prosedürleri yerine getirmeye başladık." denildi.

Açıklamada, İdmanocağı'nın kentin imajına olumlu katkıları olduğu ve şehrin bu takıma sahip çıkacağına olan inancın asla yitirilmediği de kaydedildi.