TRABZON (AA) - Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 2. hafta maçında Eczacıbaşı VitrA'ya 3-0 yenilen İdmanocağı'nın kulüp başkanı Mehmet Öz, takımdaki yabancı oyuncu sorununu çözeceklerini söyledi.

Öz, yaptığı açıklamada, yenilmelerine rağmen maçta yerli oyuncularla onurlu bir mücadele vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Ekonomik sıkıntılar sebebiyle yabancı oyunculara lisans çıkaramadıklarını anımsatan Öz, İdmanocağı Voleybol Takımı'nın birkaç yıldır Trabzon'un imajına olumlu katkılar yaptığını belirtti.

Öz, açıklamasında İdmanocağı'nın büyük başarılara imza attığını vurgulayarak, "Sponsorumuz ligin başlamasına çok kısa bir zaman kala desteğini geri çekmiştir ve sadece forma reklamı katkısı yapacağını dile getirmiştir. Bunun üzerine ekonomik zorluklar çekmemek için lige yerli oyuncularımızla devam kararı almak zorunda kaldık." ifadelerini kullandı.

İdmanocağı'nın son 2 haftada karakterli bir duruş gösterdiğine işaret eden Öz, "Gerek teknik heyetinin gerekse oyuncuların karakterli bir duruş göstermelerine çok mutlu olduk. Onurlu direniş bizi mutlu ettiği kadar da üzdü. Bu oyuncularımıza destek olmak, Trabzonluların ve bizlerin borcudur. Söz veriyoruz yabancı oyuncu sorununu çözeceğiz. Takımımızı birlikte, mücadele konumuna getireceğiz." şeklinde görüş belirtti.