TRABZON (AA) - Sırbistan'da düzenlenen Voleybol Bayanlar Balkan Kupası'nın finalinde ev sahibi ekip Zeleznicar Lajkovac'ı 3-0 yenen İdmanocağı'nda, şampiyonluk sevinci yaşanıyor.

Kulüp başkanı Mehmet Öz, Sırbistan'da önemli bir zafere imza attıklarını ifade ederek, "Yenilmeden Balkan şampiyonu olduk. Bu başarımızı abartmak istemiyoruz. Teknik kadromuza, oyuncularımıza ve bu şampiyonlukta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra amacımız büyük gayretle CEV Challenge Kupası'nı kazanmak olacak" dedi.

Başantrenör Gökhan Çokşen ise Balkan Kupası'nı kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Turnuvaya takım olarak çok iyi hazırlandık. İlk maçımızda Romanya'nın Targu Mures takımını iyi bir oyundan sonra 3-1 yenip turnuvada adımızı finale yazdırdık" ifadesini kullandı.

Sırbıstan'ın güçlü ekiplerinden Zeleznicar Lajkovac ile oynadıkları final karşılaşmasına çok iyi motive olduklarını vurgulayan Çokşen, "Maça çok hızlı ve etkili başladık. Bunu maç sonuna kadar sürdürdük. Tüm oyuncularıma gösterdikleri performanslarından dolayı teşekkür ediyorum. Hedefimiz, şampiyon olarak katılmaya hak kazandığımız CEV Challenge Kupası'nda en iyi yere çıkmak olacak" diye konuştu.

Öte yandan, Balkan Kupası şampiyonluğuyla CEV Challenge Kupası'na katılmaya hak kazanan İdmanocağı'nın rakibinin, Yunanistan ekibi Pannaxiakos olduğu bildirildi.