Haziran ayında başlayan ve üç ay süren yaz kursu sona erdi. Kış dönemi kursu isi Kurban Bayramı sonrası başlayacak.  Kurslar, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere devam edecek. Gümüşhane Üniversitesi’nde de sporcusu ve kursiyeri bulunan İdmanocağı Yüzme Kulübü burada da çalışmalarına bayram sonrası aynı şekilde devam edecek. 
15 Nisan 2015 yılında tam faaliyete geçen ve bir yıllık zaman zarfında bir hayli yol kat eden Trabzon İdmanocağı Yüzme Kulubü, geçen yıl Trabzon’da 8 takım arasında 3’üncülüğü elde etti. 
Çalışmalarını Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu’nda baş antrenör Ozan Sağlam ve antrenörler Seher Sümer, Çağrı Yılmaz ile birlikte yürüten İdmanocağı Yüzme Kulübü, bu zaman zarfında kulübe yeni sporcularda yetiştiriyor. 

İdmanocağı Yüzme Kulübü Başantrenörü Ozan Sağlam hedeflerinin Trabzon’da il birinciliğini elde edip ardından Milli Takıma sporcu yetiştirmek olduğunu söyledi. 
Trabzon’da yüzme sporuna bir hayli ilgi olduğunu, bir yıllık zaman zarfında kulüp olarak da bunu kayıt zamanında yaşadıklarını kaydeden Sağlam, “O kadar fazla talep vardı ki birçok sporcu kardeşimi ve yüzmeye yeni başlayacak öğrencilerimizi bu yıl alamadık. Birde çok fazla yüzme kulübü var. Yeterli çalışma alanımız yok. Tüm kulüpler bu havuzda çalışıyor. Burası bazen bir hayli kalabalıklaşıyor. O yüzden fazla kayıt yapmadık. Gönül ister ki herkesi bünyemize katalım, yüzmeyi öğretelim. Ancak şartlar belli. Aramızda çok iyi sporcu kardeşlerim var. Gelecekte adlarından söz ettireceklerine inanıyorum. Yeni yüzmeye gelen miniklerimizde çok istekliler. Bir gün olsun çalışma kaçırmadılar. Bu yüzden başta aileleri olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Kış okuluna da gelirlerse yüzmeyi daha çabuk öğrenirler. Olmazsa seneye yaz kursuna yine bekliyoruz. Mutlaka yüzmeye devam etsinler. Bitti diye bırakmasınlar.” diye konuştu.