Portekiz’in Porto takımından transfer olan Cezayirli Nabil Ghilas, Gaziantepspor formasıyla sahaya ilk 11’de çıktığı maçta ilk golünü kaydetti.
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor’un Cezayirli oyuncusu Nabil Ghilas ligin 5. haftasında deplasmanda oynanan Fenerbahçe maçının 80. dakikasında takımı ve kendi adına ilk golünü kaydetti. Oynadığı futbol ve mücadele gücü ile taraftarların beğenisini kazanan Ghilas, 90 dakika sahada kaldı. Cezayirli forvet daha önce kariyerini sürdürdüğü takımlardaki performansına nazaran Gaziantepspor’daki ilk 3 maçında başarılı bir performans sergiledi.

MORTEIRENSE’DE PARLADI
Profesyonel futbol hayatına 2009 - 2010 sezonunda Fransız takımlarından Cassis Carnoux’da başlayan Nabil Ghilas, Cassis Carnoux ekibiyle çıktığı 23 maçta 1 gol atma başarısı gösterirken, kariyerinin en parlak dönemi geçirdiği Portekiz Süper Ligi’nde Moreirense FC takımında 3 yıl forma giydi. Ghilas, Moreirense takımında 2010 - 2013 sezonunda 47 maça çıktı ve 15 golle kariyerinin en iyi çıkışını yapmıştı. Moreirense takımıyla geçirdiği başarılı sezonun ardından yine bir Portekiz takımlarından Vizela’ya kiralanan Cezayirli oyuncu, burada ise 26 maçta 6 gol attı.

BÜYÜK UMUTLARLA PORTO’YA GELMİŞTİ
Moreirense FC’nin vazgeçilmez isimlerinden olan oyuncu 8 Temmuz 2013’te 3 Milyon Euro’ya Portekiz devi Porto’ya transfer olmuştu. Ancak sakatlıklardan bir türlü kurutulamayan Nabil, burada Porto takımıyla çıktığı 16 maçta sadece 1 gol atarak büyük hayal kırıklığına sebep olmuştu. Porto’da beklentilerin altında kalan Nabil, 2014-2015 sezonunda İspanya’nın yolunu tuttu. İspanya’nın Cordoba takımına transfer olan Ghilas burada da 27 maçta 7 gol kaydetti.

VITOR PEREIRA İSTEMEDİ
2014-2015 sezonunda Cordoba’da forma giydikten sonra Porto’ya dönen Cezayirli oyuncu burada o dönemin Teknik Direktörü Vitor Pereira’nın kadro düşünmemesi nedeniyle İspanya’nın Levante takımına kiralandı. Nabil, Levante’de 20 maça çıkmasına rağmen golle tanışamayıp burada kariyerinin en kötü sezonunu geçirdi.

SON DURAĞI ANTEP
İspanya’dan sonra durağı Türkiye olan Nabi Ghilas yaz transfer döneminde Gaziantepspor’a geldi. Burada Gaziantepspor formasıyla sergilediği etkileyici futbolla taraftarların adeta sevgilisi oldu. Başarılı oyuncu ligin 5. haftasına kadar ligde 2 maçta 100 dakika süre almıştı. Dün oynanan Fenerbahçe maçında 90 dakika sahada kalan oyuncu takımının beraberlik sayısını atmasına rağmen, kırmızı-siyahlıları mağlubiyetten kurtaramadı.
Taraftarların büyük bir umut bağladığı Ghilas, yeni sezonda Gaziantepspor formasıyla eski günlerine geri dönmeyi hedefliyor.
(İHA)