İndirimli elektrik; serbest tüketici limitini aşan abonelerin, elektriği sağlayan tedarikçisini değiştirerek aynı elektriği arıza ve kesinti yaşamadan, devletin sağladığı elektrik tarifesinden daha indirimli bir fiyattan alıp kullanabilmek anlamına gelmektedir.

2000’li yıllardan beri gündemimizde olan indirimli elektrik, başlarda yalnızca büyük fabrikalar tarafından kullanılmaktaydı ve bu fabrikalar yüksek kWh enerji üretmekteydi. Sonrasında yapılan düzenlemeler ile elektrik kullanımındaki alt sınır düşürülerek, herkesin Serbest Tüketici olabilme yolu açıldı. Günümüzde serbest tüketici limitini aşan herkes, tedarikçisini değiştirip indirimli elektrikten faydalanabilir ve indirimli elektrik kullanarak tasarrufu avantaja dönüştürebilir.

İndirimli Elektrikten Kimler Yararlanabilir?

İndirimli elektrik kullanarak, aynı elektriği kullanıp daha az fatura ödemeniz mümkün. Serbest elektrik sektöründe Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’nın belirlediği serbest tüketici limiti aylık 82 liralık bir faturaya denktir. Her ay ödediğiniz elektrik faturanız 82 Türk Lirası’nın üzerinde ise, serbest tüketici olabiliyor ve tedarikçi değiştirip indirimli elektrik kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Günümüz itibariyle Türkiye’de 10 milyon insan, indirimli elektrik kullanıyor ve tasarruf yapmanın tadını çıkarıyor.

İndirimli Elektrik Aboneliği İçin Adres: Tek Elektrik

Evinizde, iş yerinizde ya da fabrikanızda tüketilen elektriğin faturası kW miktarından hesaplanmakta ve belirli bir Türk Lirası’na karşılık gelmektedir. Tek Elektrik’e geçip indirimli elektrikten faydalanmaya başladığınız zaman daha düşük faturalar ödemeye başlayacaksınız. Özetle, normalde kW başına ödediğiniz rakam miktarı düşecek ve bu sayede faturanızda ciddi bir indirim hissedeceksiniz.

Eğer aylık ödediğiniz elektrik faturası 82 TL üzerinde ise elektrik tedarikçinizi değiştirip Tek Elektrik’e geçebilirsiniz. İnternet sitemize girip, indirimli elektrik hesaplama tablomuzu doldurarak ne kadar tasarruf edebileceğinizi öğrenebilir, 1 yılda kullandığınız elektrik bedelinin ne kadar olduğunu ve indirimli kullanmaya başladığınızda ne kadar olacağını öğrenebilirsiniz. Size özel hazırladığımız indirimli elektrik tarifelerinden birini seçerek, tasarruf etmeye başlayabilirsiniz.