Anadolu Efes’in anlaşmaya vardığı dünyaca ünlü antrenör Dusan Ivkovic, lacivert-beyazlı takıma gelişinin yeni bir meydan okuma olduğunu söyledi.
Sırp antrenör Dusan Ivkovic ve Anadolu Efes Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan düzenlenen basın toplantısıyla sözleşme imzaladı. Basın toplantısında konuşan Ivkovic, Anadolu Efes’in başına geçtiği için mutlu olduğunu belirterek, “Herkes Anadolu Efes’i biliyor. Euroleague arenasında başarılar kazanmış bir takım. Buraya gelişim yeni bir meydan okuma. Anadolu Efes’in büyük hedeflerine ulaşması için çaba göstereceğim. Son zamanlardaki düşüş her kulübün başına gelebilir ama bu dönemde yatırımları sürdüren Başkan Tuncay Özilhan’a teşekkür ediyorum. Anadolu Efes’te genç bir kadroyla çalışma fırsatım var. Bu gençlerle yeni bir yapılanma içinde olacağız. Başkanın yatırımları Türkiye ve dünya basketbolu için büyük önem taşıyor” dedi.

“YÜKSEK SEVİYEDE BİR TAKIM OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
Anadolu Efes’te milli takımlarda görev yapacak 20’den fazla oyuncu olduğunu vurgulayan Ivkovic, “Bu nedenle yaz dönemi biraz zor geçecek. Bir kamp düzenleyeceğiz ve temel oturtmaya çalışacağız. Bu dönem bizim için önemli. Bunun ardından Euroleague tecrübesi olan oyuncuları takıma dahil etmek istiyoruz. Burada pozisyon çok önemli değil. Önemli olan bir takım oluşturmak, bir yapı kurmak, tecrübelilerle gençleri bir araya getirip iyi bir takım oluşturmak. Bizim için ilk yılda yeni bir takım kurmak önemli. Bu zordur ama rekabet etmeyeceğimiz anlamına gelmez. Çok çalışarak yeniden yüksek seviyede bir takım oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

“İSTANBUL’U ÇOK SEVİYORUM”
İstanbul’u çok sevdiğini ifade eden Ivkovic, “Burada yakın arkadaşlarım var. Zaten sık sık geliyordum. Bu sefer çalışmak için geldim. Kısa vadede yarışmacı bir hale gelmek için çok çalışmamız lazım. İlk olarak Haziran’daki kamp dönemi bizim için çok önemli. Antrenör kadromuzla birlikte kampı ve hazırlık dönemini planlayacağız” şeklinde konuştu.

ÖZİLHAN: “UZUN VADELİ BİR PLANLAMA YAPACAĞIZ”
Anadolu Efes Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan ise kulüp olarak 38 yıldır Türk basketboluna hizmet ettiklerini belirterek, “Türkiye Basketbol Ligi’nde en çok şampiyonluk kazanan takımız. Ülkemize profesyonel sporlarda Avrupa Kupası kazanan ilk Türk takımı olmanın gururunu yaşattık. Bugün de Türk basketboluna çok önemli bir antrenörü kazandırmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Kulübümüzü çalıştıracak olan Ivkovic ile takımımızı gençleştirerek, uzun vadeli bir planlama yapacağız” dedi.
Dünyaca ünlü antrenör Dusan Ivkovic, 2012’de İstanbul’da düzenlenen Euroleague Final-Four’da Olimpiakos’la şampiyonluk yaşamış ve ardından Sırbistan Milli Takımı’nı çalıştırmıştı.
(İHA)