İnegölspor’un geçen cuma günü yapılan kongrede göreve gelen Eşref Güç başkanlığındaki yeni yönetimi, transfer için kolları sıvadı.
Eşref Güç ve ekibi, teknik kadroda değişiklik yapma kararı aldı. Devre arasında Mehmet Bulut’un yerine teknik direktörlük koltuğuna oturan İsmail Güldüren ile devam etmeme kararı alan yönetim, seçimlerden önce temasa geçtiği, geçen sezon İnegölspor ile aynı grupta mücadele eden Spor Toto 2. Lig takımlarından Kartalspor’un teknik patronu Şaban Yıldırım ise prensip anlaşmasına vardı. Yıldırım’ın hafta içerisinde İnegöl’e geleceği ve resmi sözleşmeye imza atacağı belirtildi.
Yıldırım, futbola vedasından sonra antrenörlük hayatına altyapısında yetiştiği Sakaryaspor’un genç takımında başladı. 2003-04 sezonunda Sakaryaspor’un A takımının başına geçti. Sezon sonunda takımı Süper Lig’e çıkarak ilk başarısını elde etti. Sırasıyla Samsunspor, İstanbulspor, Mardinspor’u çalıştırdıktan sonra 2006/2007 sezonu ortasında tekrar Sakaryaspor’un başına getirildi. 2009 yılında küme düşmesiyle görevden alındı. 2009-2010 sezonunun 19. haftasında Elazığspor’un başına geçti. Elazığspor’u sonunculuktan beşinciliğe yükseltti ve kümede kalmasını sağladı. Sezon sonunda Elazığspor’dan anlaşarak ayrıldı. 2010 sezonunda Sakaryaspor’un başına geçti ve takımı 2. Lig play-off şampiyonu yaparak 1. Lig’e yükselmesini sağladı.
2011-12 sezonunun 5. haftasının ardından katıldığı yerel TV kanalında sporla ilgili değerlendirme yaparken, programa telefonla katılan Sakaryaspor yöneticisi Cihan Yıldırım tarafından görevden alındığı bildirildi. Bu olaydan sonra Kasım 2011’da Sakaryaspor yönetiminin değişmesi üzerine yeni yönetim tarafından ilk olarak tekrar teknik direktörlük görevine getirildi. Takımın kötü gidişi üzerine 15 Şubat 2012’de kendi isteğiyle görevinden ayrıldı. Kızılcahamamspor’da da görev alan Şaban Yıldırım, geçen sezon son 8 haftada İnegölspor ile aynı grupta mücadele veren Kartalspor’un başına geçerek müthiş bir seri ile İstanbul’un bordo-beyazlı ekibini play-offa taşıdı.
(İHA)