Yabancı sınırının tartışıldığı son günlerde TFF 1. Lig’in 9. haftasında oynanan İstanbulspor-Altınordu maçında süre alan 28 futbolcudan 27’si Türk, biri ise yabancıydı.

İstanbulspor, TFF 1. Lig’in 9. haftasında sahasında karşılaştığı Altınordu’yu 2-0 mağlup etti. Karşılaşmaya Türk futbolcular damga vurdu. Müsabakada süre alan 28 futbolcudan sadece 1’i yabancı uyruklu olması dikkat çekti. Altınordu 14 Türk futbolcu ile karşılaşmayı tamamlarken, İstanbulspor’da da yabancı statüsünde ise sadece Sırp futbolcu Kojic forma giydi. İstanbul ekibinin Teknik Direktörü Tamer Avcı, 62. dakikada Kojic’in yerine Şaban Yılmaz Genişyürek’e süre verdi. Sarı-siyahlıların gollerini de İbrahim Halil ve Onur Kolay kaydetti.

Uzun bir süredir yabancı sınırının Türk futbolunun meşgul ettiği bugünlerde yerli futbolcuların bu kadar süre alması sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

İstanbulspor - Altınordu karşılaşmasında görev alan futbolcular şöyle:

İstanbulspor: Okan Kocuk, Mehmet Zeki Çelik, Yalçın Kılınç, Kubilay Aktaş, Oğuzhan Berber, Onur Ergün, Muhsin Yıldırım (Zafer Şensoy dk. 46), Onur Kolay, İbrahim Halil Çolak (İbrahim Yılmaz dk. 80), Ali Dere, Kojic (Şaban Yılmaz Genişyürek dk. 62)

Altınordu: Erce Kardeşler, Kerim Alıcı, Uğur Arslan Kuru, Recep Yemişci (Alican Özfesli dk. 83), Yusuf Acer, Kerim Avcı, Deniz Vural, Serkan Göksu, Mehmet Murat Uçar, Barış Alıcı (Erdoğan Yeşilyurt dk. 60), Mirkan Aydın (Fatih Aktay dk. 60)

(Oğuzhan Ort/İHA)