Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre; istihbaratlar üzerine derbiyle ilgili güvenlik önlemleri masaya yatırıldı.

IŞİD’in hedefinin İstanbul’da yapılması planlanan Nevruz kutlamalarına yönelik olduğu ancak bunların iptal edilmesiyle derbiyi hedef aldığı tespitlerine yer verildi.

İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul Emniyeti terör ve istihbarat birimleri bu noktada değerlendirme toplantıları yaptı.

Bu toplantıların ardından güvenlik gerekçesiyle maçın önce seyircisiz oynanmasına, sonra da ertelenmesine kararı verildi.Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelenen derbi maçının çıkışına yönelik IŞİD’in kanlı eylem planı yaptığı ortaya çıktı.

Kanlı plana göre; Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası stattan çıkacak taraftarlar arasında eş zamanlı kanlı eylem planı hazırlandı.

İstihbarat ve terör birimlerince, terör örgütü IŞİD’in, taraftarların arasına militanlarını sokarak canlı bomba eylemi ve ardından silahlarla rastgele ateş açarak kaos yaratacak kanlı eylem planladığı ortaya konuldu.