Trabzon 7 Ocak'ta Milli Savunma bakanı İsmet Yılmaz'ı ağırlıyor. Ak Parti tarafından 4 yıldır devam eden Siyaset Akademisinin konuğu bu kez İsmet Yılmaz olacak. 

        Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 7-8 Ocak tarihleri arasında Trabzonlu Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile birlikte Trabzon'a yoğun bir ziyaret gerçekleştirecek. 7 Ocak Cumartesi günü Hamamizade İhsanbey kültürmerkezi'ndeki Trabzon Siyaset Akademisi'nde ders verecek olan Bakan Yılmaz daha sonra Akçaabat Ak parti İlçe teşkilatlarının istişare toplantısına katılacak. Geceyi Trabzon'da geçirecek olan Bakan Yılmaz, Pazar Günü Hayrat kongresine, ardından da Of ilçesindeki bir programa katılıp Sürmene İlçesi'ndeki Çamburnu Tersanesi'ne giderek incelemelerde bulunacak.

          Bakan Yılmaz'ın bu ziyareti ile ilgili "Karadeniz'e kurulacak askeri üs için incelemelerde bulunabilir" yorumu yapılırken ziyaret esnasında Bakan Yılmaz'a eşlik edecek olan sıkı dostu Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, "Ziyaret sadece siyaset akademisi içindir. Sayın Bakanımız ile iyi arkadaşız. Trabzon ziyaretinde benide yanında görmek istediğini ifade etti.  Fakat haftasonu olduğu için bakanımız ile iki gün çevreyi dolaşalım teşkilatlarımızı ve ilçelerimizi ziyaret edelim dedik. Bende Trabzon'u özledim. Hemşerilerimle kucaklaşacağım" ifadelerini kullandı.