Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yaptığı açıklamada, Jaja'nın Trabzonspor'dan ayrılmasının özel hayatı ile ilgili bir durum olduğunu ifade ederek, "Trabzon'dan ayrılmasının tek nedeni özel hayatı. Bunun bir ikinci nedeni yok. Teknik adamların ifadelerine göre Trabzon'a gelen en iyi teknik özelliği bu kadar süper olan nadir özelliğe sahip oyunculardan biri. Jaja'nın yüzde 25'i hala bizde. Konuşma hakkımız olan bir futbolcu geri istersek alabiliriz" ifadesini kullandı.
Teknik direktör'ün onayını almadan transfer yapmanın parayı sokağa atmak gibi bir durumu ortaya çıkaracağını belirten Şener, "Ben kendim transfer yaparım ama yanlış birini alırım. Hocaya sormadan transfer yapmak parayı sokağa atmak gibi bir şey. Sadece hocaya sormuyoruz, yardımcılarına da soruyoruz. Futbol oynamış herkese bunu sorabiliriz. Bizde bunun para kısmını ayarlamaya çalışıyoruz. Yoksa benim gidip oyuncuyu almam mümkün değil. Doğru da değil. Koca Trabzonspor'a yakışmaz bir durum. Hocanın izni
olmadan oyuncu Trabzonspor'a alınmamıştır. Hele başkanın keyfi için hiç alınmaz" diye konuştu.

"BURAK VE TOLAGA'YA AVRUPA'DAN GELEN BİR TEKLİF YOK"
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener yıldız oyuncuları Burak Yılmaz ve Tolga Zengin'e Avrupa'dan gelen herhangi bir teklif olmadığının da altını çizerek şöyle konuştu:
"Burak 16 gol attı ama az attı. Bir 16 daha atsın ondan sonra bakarız transferine, Trabzonspor yetiştiriyor bunları. Bu kulübün yetiştirdiği insanlar buradan giderken de yakışır bir şekilde gitmesi saygın bir futbolcu tipini çizer. Burak bunlardan biridir. Oyuncunun bize ifadesi şudur: 'Dışardan gelecek olan teklifleri ciddiye almam önce Trabzonspor'a sorarım diyor' o yüzden çok sevdiğimiz bir futbolcu kardeşimiz."
Şener, kulübün borcunun 100 Milyon TL'ye geldiğini dile getirerek, teknik direktör Şenol Güneş'in transfer istemesi durumunda 2 oyuncu alabilecek güçte olduklarını söyledi. Başkan Şener, borçların 1-2 sene içinde aşağıya doğru ineceğine inandığını belirterek, "Maddi yönden bir sıkıntımız yok. Bütçeyi makul seviyede tutuyoruz. Trabzonspor olarak, bizi Türkiye'de ve Avrupa'da yarıştıracak 1-2 oyuncu alma imkanına sahibiz. Gerekiyorsa tabi, hocamız istiyorsa" ifadelerini kullandı.