A Milli Futbol Takımı'nın, Antalya'da 24 Mart Perşembe günü hazırlık maçında karşılaşacağı İsveç Milli Takımı'nın aday kadrosu belli oldu.İsveç Milli Takımı Teknik Direktörü Erik Hamren tarafından düzenlenen basın toplantısında, İsveç Milli Takımı'nın Türkiye ve Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı hazırlık maçları için belirlediği 24 kişilik aday kadro açıklandı.
Kadroda Spor Toto Süper Lig'de forma giyen Trabzonspor’dan Erkan Zengin, Kasımpaşa’dan Andreas Isaksson ve Gençlerbirliği'nden Johannes Hopf yer aldı. Beşiktaş'tan Honnover'e kiralık giden Alexsander Milosevic, bir dönem Süper Lig'de Kayserispor, Elazığspor formaları giyen ve bu sezon İsveç Süper Ligi'nde Norrköping ile şampiyonluk sevinci yaşayan Emir Kujovic de kadroya çağrılan diğer oyuncular oldu. Teknik direktör Hamren, A Milli Takımı'nın çok güçlü ve saygı duyulacak bir takım olduğunu belirterek, ''Türkiye gibi güçlü bir takımla oynayarak eksiklerimizi görme fırsatı bulacağız'' dedi.

HAMREN'DEN AYRILIK AÇIKLAMASI
Fransa'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) ardından milli takımı bırakacağını söyleyen Hamren, ''İsveç Milli Takımı'nı 7 yıla yakındır çalıştırdım. Harika günlerim geçti. Görevi bırakmanın zamanı geldiğine inanıyorum'' ifadelerini kullandı.Türkiye'den gelecek tekliflere de açık olduğunu kaydeden Hamren, "Fransa'daki turnuvadan sonra hemen her şey olabilir. 

Türkiye'den teklif gelirse, o günün şartlarında değerlendirebilirim'' değerlendirmesinde bulundu.İsveçli çalıştırıcı, Fransa'da düzenlenecek şampiyonada E Grubu'nda Belçika, İrlanda Cumhuriyeti ve İtalya ile zorlu bir mücadeleye gireceklerini hatırlatarak, "En büyük silahımız, formunun zirvesindeki Zlatan Ibrahimovic" diye konuştu. 

TERÖR SALDIRISINA KINAMA
Teknik direktör Hamren, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını da kınayarak, "Terör uluslararası bir sorun. Terörü kimin yaptığı ve nerede olduğu önemli değil. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Acılarını paylaşıyorum. Türkiye'ye gitmekten çekinmiyoruz. Bizi davet ettiklerine göre her türlü tedbir alınmıştır. Bundan dolayı hiç endişem yok" şeklinde konuştu.

İSVEÇ MİLLİ TAKIMI'NIN 24 KİŞİLİK KADROSU ŞÖYLE:
Kaleci: Andreas Isaksson (Kasımpaşa), Johannes Hopf (Gençlerbirliği), Robin Olsen (Kopenhag)
Defans: Ludwig Augustinsson (Kopenhag), Andreas Granqvist (Krosnadar), Erik Johansson (Kopenhag), Mikael Lustig (Celtic), Alexander Milosevic (Hannover 96), Victor Nilsson Lindelöf (Benfica), Martin Olsson ( Norwich City), Emil Salmonsson (Göteborg)
Orta saha: Marcus Berg (Panathinaikos), Jimmy Durmaz (Olympiakos), Albin Ekdal (Hamburg), Emil Forsberg (Leipzig), Kim Kallström (Grasshoppers), Oscar Hiljemark (Palermo), Sebastian Larsson (Sunderland), Oscar Lewicki (Malmö), Pontus Wernbloom (CSKA Moskova), Erkan Zengin (Trabzonspor)
Forvet : Marcus Berg (Panathinaikos), Zlatan Ibrahimovic (PSG), Emir Kujovic (Norrköping), John Guidetti (Celta Vigo)