ORDU (AA) - Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası, 26-29 Ocak 2017'de Ordu'da yapılacak.

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, yaptığı yazılı açıklamada, şampiyonanın 26-29 Ocak tarihlerinde Ordu'da gerçekleştirileceğini belirtti.

Genç, Durugöl Spor Salonu'nda yapılacak şampiyonaya bin 200 civarında sporcu, antrenör ve idarecinin katılacağını bildirdi.

Ordu'nun 2016 yılı içerisinde birçok önemli organizasyona ev sahipliği yaptığını ifade eden Genç, Büyük Erkekler Türkiye Güreş Şampiyonası'nın ardından Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası'nın da illerinde düzenlenecek olmasından duyduğu mutluluğu vurguladı.

Genç, Ordulu olan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ve yönetim kuruluna teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"İlimiz için bu spor organizasyonları çok önemli. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak spor yatırımları ve spor organizasyonlarıyla Ordu'ya katma değer katılsın diye uğraşıyoruz. 2015 ve 2016 yıllarında başta Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş'un, Ordu Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'nun, milletvekillerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz ve ilçe belediye başkanlarımızın destekleriyle başlamış birçok ulusal ve uluslararası yarışmalara da ev sahipliği yapmıştık."