Bugünkü açılış seremonisi ile başlayacak Rio 2016 Yaz Olimpiyatı’nda judo müsabakaları yarın başlıyor. Dört judocumuzun rakipleri dünkü kura çekimi ile belli oldu.
Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinin ev sahipliğinde düzenlenen 31. Yaz Olimpiyatı, bu gece resmen başlayacak. Yarın start alacak judo heyecanı için dün kura çekimi yapıldı ve milli sporcularımızın rakipleri belli oldu.
Türkiye saati ile 22.00’de başlayan kura çekiminde, Uluslararası Judo Federasyonu’nun hazırladığı yirmi dakikalık bir film gösterildi. Filmde, Kilis Öncüpınar Barınma Merkezi’nde kalan Suriyeli çocuklarla savaş travmasını atlatmaları için yürütülen judo çalışmalarına da yer verildi.
Rio 2016 judo müsabakalarında aralarında Sığınmacı Sporcular Takımı’nın da olduğu 136 farklı bayraktan 237 erkek, 153 kadın olmak üzere 390 sporcu yarışacak.

48 KİLO DİLARA LOKMANHEKİM
Dilara Lokmanhekim’in madalya mücadelesi vereceği 48 kiloda toplam 23 sporcu var. İlk maçında Meksikalı Edna Carillo ile karşılaşacak Dilara, galip gelirse son 16 turunda Japon Ami Kondo ile eşleşecek. Dilara, Kondo ile iki maç yaptı ve sonuncusunu kazandı.

63 KİLO BÜŞRA KATİPOĞLU
Büşra Katipoğlu’nun yarışacağı 63 kilo, 26 sporcuyla kadınlardaki en kalabalık sıklet. Büşra, ilk maçında Makedon Katerina Nikoloska ile karşılaşacak. Büşra kazanırsa Fransız Clarisse Agbegnenou ile çeyrek finale kalma mücadelesi verecek.

+78 KİLO KAYRA SAYİT
17 sporcuyla kadınlarda yedi sıklet içinde en az katılımın olduğu +78 kiloda Kayra Sayit ilk maçında Porto Rikolu Melisa Mojica ile karşılaşacak. Avrupa Şampiyonu Kayra, galip gelirse Çinli Song Yu ve Cezayirli Sonia Asselah maçının galibiyle çeyrek finalde karşılaşacak.

60 KİLO BEKİR ÖZLÜ
35 sporcunun yer aldığı 60 kilo, erkeklerde 73 ve 90 kilo ile birlikte en kalabalık üç sıkletten birisi. Bu kategoride tatamiye çıkacak Bekir Özlü, ilk maçında Britanyalı Ashley McKenzie ile karşılaşacak. McKenzie ile Kasım 2015’teki tek maçından galip ayrılan Bekir, Rio’da da aynı başarıyı tekrarlarsa, Kazak Yeldos Smetov ya da Libyalı Mohamed Elkawish ile eşleşecek. Bekir, favorilerden Smetov ile iki maç yaptı, sonuncusunu kaybetti.

MÜSABAKA SİSTEMİ
Rio 2016’da judo müsabakaları elemeleri her gün Türkiye Saati ile 16.00’da, finalleri ise Türkiye saati ile 21.30’da başlayacak. Çeyrek finaldeki sekiz judocudan galip gelenler yarı finale çıkacak, kaybedenler repesaja düşecek. Repesajdaki maçını kazananlar, yarı finalde yenilenlerle bronz madalya maçında karşılaşacak. Her gün, final maçlarının ardından o günün sıkletleri için madalya seremonisi düzenlenecek.
(İHA)