Antonio Conte ile yollarını ayıran Juventus, Milan’ın eski teknik direktörü Massimiliano Allegri ile anlaştı.
Juventus’un Allegri’yle 2 yıllık sözleşme karşılığında yıllık 2 milyon Euro garanti para, artı başarı bonusu vermesi bekleniyor. Conte ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran Juventus’un teknik direktörlük koltuğu için Galatasaray’dan ayrılan Roberto Mancini’nin de adı geçiyordu. Bu arada Juventus ile daha önce prensip anlaşmasına varan Manchester United’lı Patrice Evra’nın teknik direktör değişikliğinden sonra transferi kesinleştirmeden yeni teknik adamla ile görüşmek istediği öğrenildi.
Massimiliano Allegri’nin Juventus ile anlaşması ilginç bir durum da oluşturdu. Allegri üç sezon önce AC Milan’ın başındayken sözleşmesi sonra eren Andrea Pirlo’nun takımdan ayrılmasına izin vermiş ve o sezon Juventus ile anlaşan Pirlo Torino ekibinde 3 sezonda kazanılan 3 şampiyonluğun baş mimarlarından olmuştu. Allegri 3 sezon sonra gönderdiği Pirlo ile Juventus’ta tekrar çalışmak durumunda kalacak.
Juventus taraftarları da yeni teknik direktör seçiminden dolayı ikiye bölünmüş durumda . Sabah yapılan yönetim kurulu toplantısı sırasında stat önünde küçük bir grup Allegri ismini protesto ederken, gün içinde Twitter’da oluşturulan NoAllegri (Allegri’ye hayır) hashtag’i günün trend hashtag’lerinden biri oldu.
(İHA)