Spor Toto Süper Ligi'nin 33 haftasında Süper Final'e iki hafta kala Trabzonspor ve Fenerbahçe kozlarını Avni Aker'de paylaşacak.Fenerbahçe'nin amacı lider Galatasaray ile aranın daha fazla açılmaması. Kadıköy'de 2-0 önde iken rakiplerini ellerinden kaçıran sarı lacivertliler, Trabzon maçında kazanıp zirveyle puan farkını açmamak.  Derbi karşılaşması öncesi sözleşmesi 3 yıl daha uzatılan Aykut Kocaman, bu sezon  deplasmanlarda puan kayıplarıyla buraya kadar gelmişti. Taraftar ve yönetim içindende homurtular gelmeye başlamıştı Kocaman ile ilgili.

 

Ama herşey Galatasaray derbisinin yüzü suyu hürmetine sineye çekildi. Sözleşmesinin uzatılması moraliyle çıktığı le çıktığı Galatasaray maçında 2-0 öne geçmeyi de başardı Kocaman... Ama sonra... Sonrası tam bir hayal kırıklığı. Kadıköy'de ezeli rakibi 2 gol buldu. Son dakikada ise galibiyeti direğe çarpan top engelledi. Maç sonrası Kocaman'ı taraftarlar eleştiri yağmuruna tuttu. Oyuncu değişikliklerindeki yanlışlar, oyunu iyi okuyamama gibi daha birçok eleştiri açıkça yazıldı çizildi. Taraftarlar

kızgındı. Derbi arefesinde sözleşme uzatan yönetim kurulu üyeleri de çok kızgındı ama belli etmediler. Kan kusup kızılcık şerbeti içme misali Aykut Kocaman'a sahip çıktılar ama...

 

TARAFTAR SIRTINI DÖNERSE YÖNETİM ARKASINDA DURABİLİR Mİ?

 

Takımın derbideki performansı, hele bu sezon deplasmanlardaki kazanamama fobileri onların da en büyük derdiydi... Kadıköy'de dört dörtlük Fenerbahçe deplasmanlarda bambaşka bir kimliğe bürünüyor, bunun faturası da haliyle Aykut Kocaman'ın taktiksel beceriksizliğine bağlanıyordu. 
İnönü'de beraberliği son 3 dakikada kurtaran, TT Arena'da Galatasaray karşısında silik bir futbolla yenilen Aykut Kocaman, şimdi Avni Aker'e gidiyor. Avni Aker'de alınacak olası bir yenilgi tüm okları Kocaman'ın üstüne çevirecek. Tartışılacak, yerden yere vurulacak. Taraftar sırtını dönecek. Galatasaray ile puan farkı yeniden 10'a çıkacak (Galatasaray TT Arena'da Orduspor'u yendiği taktirde). İşte tüm bu olumsuzluklar yönetimin Aykut Kocaman'ın sözleşmesini bir kez daha irdelemesine neden olabilir.

 

ŞENOL GÜNEŞ AVNİ AKER'DEKİ 90 DAKİKAYI KAYBEDERSE?

 

Şenol Güneş'in durumu da meslektaşı Aykut Kocaman'dan farklı değil... İki sezon önce Türkiye Kupası'nı Şanlıurfa'da rakibinin elinden aldığında, Trabzonspor yönetiminin, "Şenol Güneş, Trabzonspor'un Alex Ferguson'udur....  Sözleşmesi ömür boyu" söylemleri hala kulaklarda. Takımı toparlayan hep zirveye oynatan, geçen sezon şampiyonluğu kılpayı kaçıran Güneş, bu sezona kötü bir giriş yaptı ama taraftar da yönetim de arkasındaydı. Ancak haftalar geçtikçe şemsiye tersine döndü. Özellikle evinde kaybettiği puanlarla zirveden uzaklaştı, Türkiye kupasında Antalyaspor'a yenildi ve elendi. Aslında Şenol Güneş'e ilk istifa sinyalini taraftarlar Avni Aker'deki Mersin İdmanyurdu yenilgisi sonrası vermişti."Taraftar tepki koyar bu doğaldır" dese de sonraki süreçteki puan kayıpları taraftarın sabrını taşırdı.

Yönetim içinde çatlak da olsa sesler yükseldi. Fenerbahçe maçından alınacak olası yenilgi yönetimle erken bir masabaşı toplantısına dönüşebilir. Şimdi pazar günü deplasmanlarda kazanamayan Aykut Kocaman ile, kendi sahasını avantaj olarak kullanmayı beceremeyen Şenol Güneş'i karşı karşıya getirecek..

Böyle olunca da sonucu merakla beklenen 90 dakika çıkıyor ortaya... Kazanan paçayı kurtaracak, kaybeden ise...

 

FATİH TERİM'İ DE GÜNEŞ'İ DE ÇALIMBAY'I DA BİR KALEMDE SİLDİK


Kısacası galibiyetleri abarttığımız, yenilgilerde yerden yere vurduğumuz, sabır kelimesini bilmediğimiz bir toplumda yaşıyoruz. Ve bu toplum Kocaman'ı da Güneş'i de silebilir. Tıpkı milli takımımıza 4 yıl önce Avrupa'da yarı final oynatan Fatih Terim'in aldığı maaşı mecliste tartışıp bir kalemde sildiğimiz gibi... Tıpkı bizi dünya üçüncüsü yapan Şenol Güneş'i "şanslı kura çekti, hiç Avrupa takımlarıyla oynamadı, vizyonu yok" deyip Güney Kore'ye kaçırttığımız gibi... Tıpkı Rıza Çalımbay'ın arkasını sıvazlayıp bir gece operasyonuyla Beşiktaş'tan koparttığımız gibi...