KASTAMONU (AA) - Kadın Milli Boks Takımı, İtalya'da düzenlenecek Avrupa Birliği Şampiyonası'nın hazırlıkları kapsamında Kastamonu'da kampa girdi.

Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'daki Kadıdağı Kamp Merkezi'nde çalışmalara başlayan Kadın Milli Takımı'nın sorumlu antrenörü Cahit Süme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampa 12 sporcunun katıldığını söyledi.

Teknik ve taktik anlamda çalışmalar yaptıklarını belirten Süme, "4-13 Ağustos'ta İtalya'da yapılacak Avrupa Birliği Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Takımımızda oldukça kaliteli sporcularımız var. Avrupa ve dünya şampiyonu olmuş sporcularımız bulunuyor. Bu durumu en iyi şekilde değerlendireceğiz." dedi.

Bu yıl Avrupa ve Dünya Şampiyonası olmadığını hatırlatan Süme, şunları kaydetti:

"Avrupa ve Dünya Şampiyonası önümüzdeki yıl olacak. Biz ilk olarak bu şampiyonalara hazırlanıyoruz. Asıl hedefimiz ise 2020 Tokyo Olimpiyatları. Türkiye'yi olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil edip kadınlar kategorisinde ilk kez olimpiyat şampiyonluğu kazanmak istiyoruz. Sporcularımıza inanıyoruz, onlar da kendilerine inanıyor."

Cahit Süme, federasyon başkanı Eyüp Gözgeç'in başarıya uzanan yolda kendilerine sonsuz destek verdiğini vurgulayarak, "Bu desteği karşılıksız bırakmak istemiyoruz. Elimizden geleni yapıp, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz." diye konuştu.