KASTAMONU (AA) - RECEP BİLEK - Samsun'da 8-18 Nisan'da düzenlenecek 2016 Avrupa Kıtası Eleme Turnuvası'na Kastamonu'da hazırlanan Kadın Milli Boks Takımı sporcuları, traktör lastiklerini döverek güç antrenmanı yapıyor.

Türkiye Boks Federasyonu Kastamonu Kadı Dağı Boks Eğitim Kamp Merkezi'nde doğa yürüyüşü ve sabah sporuyla güne başlayan kadın boks takımının 14 sporcusu, akşam antrenmanlarını salonda gerçekleştiriyor.

Salondaki antrenmanlarında koşu ve ısınma hareketleri yapan milli sporcular, ellerine aldıkları ağırlıklarla hem traktör lastiklerini dövüyor hem de lastikleri kaldırıp indirmeye çalışıyor. Sporcuların güç kazanmaları için kullandıkları lastikler, sporcuların eğlenmelerine de aracılık ediyor.


- Çelik: "Lastik dövme, güç antrenmanlarımızın bir parçası oldu"


Başantrenör Esat Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kadın Boks Milli Takımı olarak Kastamonu'da güç kampı yaptıklarını söyledi. 15 günlük bir kamp süreci gerçekleştireceklerini bildiren Çelik, "Sporcularımızı günde 2 ya da 3 kez idmana çıkartıyoruz. Onları en iyi şekilde turnuvaya hazırlamaya çalışıyoruz" dedi.

Samsun'da düzenlenecek Avrupa Kıtası Eleme Turnuvası'na hazırlandıklarını anlatan Çelik, burada kota alan sporcuların olimpiyatlara katılmaya hak kazanacağını kaydetti.

Çelik, sporculara güç kazandırmak için farklı bir yöntem uyguladıklarını dile getirerek, "Antrenmanlarda traktör lastikleri de kullanıyoruz. Bu çalışma güç antrenmanlarından biri. Lastik dövme, lastikleri kaldırıp indirme güç antrenmanlarımızın bir parçası oldu. Bu çalışma sporcularımıza güç katıyor, çünkü ağırlık çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İdmanlarda kullandıkları lastikleri lastikçilerden, kamyon lastiği satan pazardan getirttiklerini belirten Çelik, Kastamonu'daki il temsilcisinin bunları temin ettiğini söyledi.

Milli sporculardan Şennur Demir ise performanslarını artırmak için farklı yöntemler kullandıklarını anlatarak, "Traktör lastiği ile çalışmak alternatif bir yöntem. Sporcunun güç ve kondisyonunu artırır. Lastiklerle antrenman çalışmalarımızı monoton olmaktan çıkarıyor, eğlenceli, hevesli bir hale getiriyor" şeklinde konuştu.